Dodaj do ulubionych

jajka i pomidory faszerowane

16.06.05, 09:37
Proszę podajcie swoje przepisy na jajka i pomidory faszerowane. Czy do farszu
do jajek mogę dodać tuńczyka z puszki ??
Obserwuj wątek
    • Gość: ingrid Re: jajka i pomidory faszerowane IP: *.180.169.196.fdl.wi.charter.com 16.06.05, 09:57
      Ja robię właśnie z tuńczyka, majonezu i szczypiorku- zamieszać na gładką masę z
      ugotowanymi żółtkami i z powrotem do białek.Tuńczykiem ze szczypiorkiem można
      też pomidora nadziać, tak samo do obu można uzyć makreli wędzonej. Ja pomidory
      faszeruję krewetkami z kaparami i sosem tatarskim wlasnej roboty-mniam!
    • elizabeth22 Re: jajka i pomidory faszerowane 16.06.05, 12:15
      Dzięki, bardzo smacznie to brzmi, z chęcią wypróbuję ;) Jak macie coś jeszcze
      to wpisujcie :)
    • aagnes Re: jajka i pomidory faszerowane 16.06.05, 13:18
      Przypomnialas mi o jajkach faszerowanych i cos czuje, ze wieczor dzis z glowy :-
      )))
      ja robie tak, ze ugotowane jaja na twardo dziele na pol ze skorupką, wydłubuję
      zawartość całą, siekam, dodaje cale jajko surowe, zeby masa sie związała i
      mnostwo zieleniny - pietruszki i glownie szczypiorku, pakuje to z powrotem do
      skorupek, na wierzchu bulka tarta, smaze na maśle - pycha. Dodalam kiedys do
      tej masy tuńczyka - tez bylo ok, ale ja wole takie wiosenne jajeczno - zielone.
      pozdrawiam
      • Gość: Henia Re: jajka i pomidory faszerowane IP: *.europe.hp.net 16.06.05, 14:41
        A ja ugotowane jaja obieram, wydłubuję żółtka, ucieram widelcem dodaję
        pieczarki,uprzednio drobno posiekane i podsmażone na maśle. Do tego trochę
        soli, pieprzu i majonezu tyle, żeby "skleić" nadzienie, które z powrotem
        wkładamy do białek. Można dodać więcej majonezu na wierzch i ew. posypać
        posiekanym szczypiorkiem. W innej wersji zamiast posiekanych pieczarek można
        użyć drobno posiekanej szynki.
        • Gość: elle Re: jajka i pomidory faszerowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 23:17
          smaczne!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka