elizabeth22 16.06.05, 09:37 Proszę podajcie swoje przepisy na jajka i pomidory faszerowane. Czy do farszu do jajek mogę dodać tuńczyka z puszki ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ingrid Re: jajka i pomidory faszerowane IP: *.180.169.196.fdl.wi.charter.com 16.06.05, 09:57 Ja robię właśnie z tuńczyka, majonezu i szczypiorku- zamieszać na gładką masę z ugotowanymi żółtkami i z powrotem do białek.Tuńczykiem ze szczypiorkiem można też pomidora nadziać, tak samo do obu można uzyć makreli wędzonej. Ja pomidory faszeruję krewetkami z kaparami i sosem tatarskim wlasnej roboty-mniam! Odpowiedz Link Zgłoś
elizabeth22 Re: jajka i pomidory faszerowane 16.06.05, 12:15 Dzięki, bardzo smacznie to brzmi, z chęcią wypróbuję ;) Jak macie coś jeszcze to wpisujcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: jajka i pomidory faszerowane 16.06.05, 13:18 Przypomnialas mi o jajkach faszerowanych i cos czuje, ze wieczor dzis z glowy :- ))) ja robie tak, ze ugotowane jaja na twardo dziele na pol ze skorupką, wydłubuję zawartość całą, siekam, dodaje cale jajko surowe, zeby masa sie związała i mnostwo zieleniny - pietruszki i glownie szczypiorku, pakuje to z powrotem do skorupek, na wierzchu bulka tarta, smaze na maśle - pycha. Dodalam kiedys do tej masy tuńczyka - tez bylo ok, ale ja wole takie wiosenne jajeczno - zielone. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henia Re: jajka i pomidory faszerowane IP: *.europe.hp.net 16.06.05, 14:41 A ja ugotowane jaja obieram, wydłubuję żółtka, ucieram widelcem dodaję pieczarki,uprzednio drobno posiekane i podsmażone na maśle. Do tego trochę soli, pieprzu i majonezu tyle, żeby "skleić" nadzienie, które z powrotem wkładamy do białek. Można dodać więcej majonezu na wierzch i ew. posypać posiekanym szczypiorkiem. W innej wersji zamiast posiekanych pieczarek można użyć drobno posiekanej szynki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Re: jajka i pomidory faszerowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 23:17 smaczne! Odpowiedz Link Zgłoś