Dodaj do ulubionych

nastolatka gotuje

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 20:51
niedługo zaczną sie wakacje więc bede mieć dużo wolnego czasu i rodzicielka postanowiła go przeznaczyć po części na doskonalenie mojej sztuki kulinarnej. dokładniej rzecz ujmując mam gotować obiady. samodzielnie bo mamusia w tym czasie w pracy :/ na codzień jadam w stołówce więc w kwesti obiadowej mam małe doświadczenie i chciałabym jeść w wakacje troche inaczej niż stołówkowo. prosze o pomysły i przepisy: nie za skomplikowane, ciekawe, zdrowe i smaczne :) nie jestem kulinarnym antytalenciem tylko brak mi doświadczenia i wprawy. będe wdzięczna za przepisy i same inspiracje (nie chce jeść ciągle tego samego ;))
Obserwuj wątek
    • lurien Re: nastolatka gotuje 20.06.05, 21:17
      proponuje przejżeć forum przepisów jest tu mnóstwo :) na każdy nastrój i okazje
    • saiss Re: nastolatka gotuje 20.06.05, 22:46
      Wbrew pozorom to, ze nastolatka gotuje, wcale nie jest takie dziwne. Tutaj jest
      calkiem sporo mlodzienczych, subtelnych i utalentowanych dusz ( np. ja :) ).
      Jesli tylko masz chęć gotować, szukaj przepisów, które do Ciebie przemówią i
      gotuj. Bez względu na efekty, bo nie wszystko moze się początkowo udawać.
      pozdrawiam!
      • audrey222 Re: nastolatka gotuje 21.06.05, 07:24
        Ja też całkiem niedawno zaczynałam , najpierw czerpałam z mamy, teraz także
        polegam na swojej fantazji, dużo przepisów czerpię z interneru ( także z tego
        forum).Jeśli tylko pokochasz gotowanie to nie będziesz miała z nim problemu i
        tu nie ma znaczenia wiek tylko pasja.Życzę powodzenia pozdrawiam Audrey
    • gocha221 Re: nastolatka gotuje 21.06.05, 09:34
      ja z konieczności zaczelam gotować w wieku lat 12:-))
      szlo i może nie wyśmienicie,ale zjadliwie. Gotowalam z konieczności: Mama pól
      roku w szpitalu, kolejny rok w sanatoriach a Tata w pracy. Pamietam pyszne
      leczo, które mi sie fajnie udało i okropny sos boloński, który Tata i tak zjadł.
      A że komputera i internetu wtedy nie mialam, to korzystałam z książęk
      kucharskich Mamy np. kuchnia ukraińska, ale najwięcej ze starej poczciwej Kochni
      Polskiej. Nawet ciasta piekłam, więc poradzisz sobie, szczególnie z taką iloscia
      przepisow, rad i sztuczek, jaka tu jest:-) Tylko czytać.
    • Gość: Gośka Re: nastolatka gotuje IP: *.zchpolice.com 21.06.05, 12:19
      Zajrzyj także na usenet:
      pl.rec.kuchnia. Tam też znajdziesz dużo ciekawych przepisów i rad; archiwum
      jest na guglach i onecie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka