Dodaj do ulubionych

Polecam :):)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 00:36
Kotleciki po czyrpańsku
Składniki: 1 kg mielonego mięsa, 25 dag białego chleba lub bułki, szklanka
słodkiego mleka, 4 cebule, 2 jajka, pieprz mielony, pęczek naci pietruszki, 4-
5 ziemniaków, pół szklanki oleju, 2 marchewki, średni seler, łyżka mąki,
łyżeczka mielonej papryki, łyżeczka pasty pomidorowej, liść laurowy, kilka
ziaren pieprzu, 2-3 papryki, sól.
Mięso przygotować według przepisu na kiufteta smażone. Usmażyć na tłuszczu w
oddzielnym garnku pokrajane w grubą kostkę ziemniaki, oddzielnie poddusić
drobno posiekane w kostkę cebule, marchewki, seler, dodać mąkę i lekko
przyrumienić. Do tego włożyć przecier pomidorowy i mieloną paprykę. Masę
posolić i rozprowadzić gorącą wodą. Otrzymany sos odstawić na 5--6 min., a
potem wrzucić do niego kiufteta, usmażone ziemniaki, liście laurowe i
ziarenka pieprzu; na końcu dodać pokrajaną w paski paprykę. Potrawę dogotować
na małym ogniu (10-15 min.). Podawać na gorąco z sałatką lub w bułce
przekrajanej na pół.

Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka