amabile 26.07.05, 13:35 Dzisiaj w TVNstyle podany był przepis na to danie.Niestety,nie zdążyłam zanotować.Jeśli ktoś ma,proszę podać.Wiem,że była to pitta z polędwicą wołową,koniakiem,sosem sojowym,kolendrą.Ale co jeszcze? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bagatella Re: Pitta wg Lindy 26.07.05, 14:01 prosze bardzo, choc mam ten jego przepis nie od dzis, wyprobowany i sprawdzony, exrta dobry, polecam przepis od lindy: 30 dkg poledwicy wolowej,czuszka lub inna ostra papryczka, imbir, 4 lyzki sosu sojowego, 2 zabki czosnku, 2 cebule, 1 cytryna, 1 lyzka kaparow, 2 lyzki oleju sezamowego, 2 lyzki koniaku lub whisky lub ew wodki, liscie salaty, lyzeczka majonezu i 2 lyzki masla. wykonanie: mieso pokroic w cienkie paseczki, dodac czosnek i cala reszte na marynate. wymieszac i marynowac min 2 godz cebule w piorka zalac sokiem z cytryny, odstawic. maslo rozpuscic na patelni i ukladac warstwowo: salata, mieso i przesmazyc bardzo szybko mieszajac,podawac z cebula, ktora nie smazymy, smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tami Re: Pitta wg Lindy IP: 195.136.30.* 26.07.05, 14:16 czy mięso wołowe można w tym przepisie zastąpić wieprzowym?? Odpowiedz Link Zgłoś
bagatella Re: Pitta wg Lindy 26.07.05, 14:23 mysle, ze tak, ale musi to byc koniecznie poledwica, ze wzgledu na bardzo szybka obrobke termiczna, inne gatunki wymagaja dlugiego smazenia Odpowiedz Link Zgłoś
amabile Re: Pitta wg Lindy 26.07.05, 15:01 Serdeczne dzięki ,dopiero teraz zajrzałam ,nie spodziewając się tak sszybkiego odzewu,a tu niespodzianka!Myślę,iż w najbliższych dniach wypróbuję,bo brzmi smakowicie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś