Dodaj do ulubionych

Parapetówa-proszę o radę :)

IP: *.idealan.pl / *.idealan.pl 02.08.05, 08:36
Mam pytanie. Urządzam parapetówę na kilka osób i zupełnie nie wiem co się
podaje na takich imprezach. Może mi podpowiecie jakieś fajne przepisy, no i
oczywiście żeby były w przystępnej cenie. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: hawk Re: Parapetówa-proszę o radę :) IP: *.idealan.pl / *.idealan.pl 02.08.05, 15:27
      Jescze raz spróbuję. Bardzo proszę o pomoc, o jakieś przystawki, koreczki itp.
      Być może coś podobnego już było więc proszę o linki. Bardzo mi na tym zależy a
      to już jutro. Pozdrawiam.
      • bedada Re: Parapetówa-proszę o radę :) 02.08.05, 15:48
        szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?slowo=parapetówka
    • Gość: anuśka Re: Parapetówa-proszę o radę :) IP: *.zetosa.com.pl 02.08.05, 20:53
      parapetówa jak każda imprezka,możesz zrobic przeróznego rodzaju koreczki,śliwki
      w boczku,sałataki.doskonała jest sałatka Gyros a druga moja sparwdzona i
      ulubiona przez znajomych to chrzanowa super do wódeczki:)) jak bedziesz chciała
      daj znac to podam przepisy.
      • Gość: hawk Re: Parapetówa-proszę o radę :) IP: *.idealan.pl / *.idealan.pl 02.08.05, 21:32
        Gyros już mam. Poproszę o przepis na chrzanową i może jakieś ciekawe koreczki,
        bo nie jestem w tym zbyt dobra. Dzięki.
        • ba_nita Re:A to mnie zdumiało... 04.08.05, 08:43
          A ileż to trzeba wiedzy kuchennej, aby zrobić koreczki? Trochę wyobraźni i
          wykałaczki jeśli nie masz szpadelek. Ja rozumiem, że można mieć problem późną
          jesienią i zimą z dobraniem do wędlin, sera, pumpernikla kolorowych dodatków
          warzywnych, ale teraz gdy przyroda aż ziemią trzęsie? Papryka w kilku kolorach,
          melony, ogórki, pomidorki koktajlowe - no przecież te rzeczy śmieją się z
          kazdego straganu. A ogórki długie obierz ze skórki, pokrój w 5 cm kawałki,
          wydrąż gniazda nasienne i nafaszeruj pastami róznymi. Na przykład z białego
          sera z poszatkowaną cebulą, szczypiorkiem i wędzonymi szprotkami (z puszki też
          mogą być). Albo inny farsz: Pokrojone w drobną kostkę żółty ser, rzodkiewka,
          szynka wędzona, jajko. Można poszaleć.
    • janek53 Re: Parapetówa-proszę o radę :) 02.08.05, 21:40
      Hawk

Wybierz cos z tego i na jutro cos przygotuje:

www.gastronomiavasca.net/recipes/subcategory?id=12&c_cat_id=1
      Pstryknij na link i potem na zdjecie.
    • Gość: anuśka Re: Parapetówa-proszę o radę :) IP: *.zetosa.com.pl 04.08.05, 08:33
      sałatka chrzanowa

4 duże cebule-pokroic w kostke
      4 jabłka-pokoroic w kostke
      8 jaj-pokroic w kostke
      1 chrzan mały koniecznie taki z niebieską nakretką chyba firma polonaise musi
      byc ten bo salatka nie bedzie dobra z innym
      1-majonez
      wszystko razem wymieszac.nie solic nie pieprzyc.moze sklad salatki nie jest za
      ciekawy ale jest rewelacyjna w smaku i tania:)) moi goscie sie nia zachwycali

a koreczki-kup jakas tania szynke drobiowa albo poledwice drobiowa w kawałku
      pokrój w troszke grubsza kostke co samo zrob z serem żółtym do tego w kostke
      mozesz pokoroc papryke,ogórek świeży,pomidory.pamietaj ze jak nabijasz na
      wykałaczke to podstawą musi być ser żółty zeby koreczek sie dobrze trzymał na
      wykałaczce.mozesz zrobic koreczki tez z salami, sera żółtego oliwek,moga byc z
      sera bialego tylko musi być twardy i tez mozesz przekładac pomidorem
      ogórkiem,rzodkiewką.rózne są kombinacje zrób je według swojej fantazj:)))
    • elizabeth22 Re: Parapetówa-proszę o radę :) 04.08.05, 09:54
      1. Koreczki:
      oliwka zielona
      +
      ser żółty
      +
      kabanos

2. Krakersy + dip (1 średni majonez + 1 mała puszeczka przecieru pomidorowego
      + tabasco w ilości według uznania -dip powinien być ostry)

3. Koreczki śledziowe

4. Pieczarki marynowane, papryczki w occie, ogórki konserwowe

5. Jakaś sałatka, np. z tuńczyka :
      2 puszki tuńczyka
      1 puszka kukurydzy
      cebula
      ze dwa ogórki kiszone
      ser żółty pokrojony w kosteczkę
      majonez
      sól, pieprz

• Gość: kasik Re: Parapetówa-proszę o radę :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 12:14
        koreczki dość czasochłonne, ale znikają w mig :-)
        • jacek1f tu wiele fajnych pomysłów: 10.08.05, 12:27
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=24158119&a=24683804
          i tu:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=16827804&a=16867549
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka