Dodaj do ulubionych

prosze nie krzyczec....:):):)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 13:11
kupilam filety z kurczaka wiem pewnie juz to bylo tez...jak je zrobic by wyszly a nie byly do wyrzucenia a mam takiego pecha.. ja nie mam pojecia..kupilam tego duzooo i nie wiem jak wykorzystac moze cos innego sie da z tego zrobic..:/dziekuje za pomoce pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: filety z kurczaka 09.08.05, 13:22
      Wychodzi na to, ze tu jakis terror zaistnial, a tak nie jest. Konkretnie: skoro
      juz nie zadalas sobie trudu zajrzenia do wyszukiwarki, powinnas przynajmniej
      sformulowac odpowiednio tytul watku. Co zreszta wychodzi na zdrowie takze
      wyszukiwarce w przyszlosci...
      Przyklad:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=26177412&a=26180413
      Znajdziesz tez wiele innych... Wrzuc do wyszukiwarki "filety z kurczaka"...
    • jacek1f Re: prosze nie krzyczec....:):):) 09.08.05, 13:23
      1. zamarynowac - w ziolach, oliwie, sos sojowy - rozne smaki nadasz - jakie
      lubisz:
      ziolowe: oregano, prowansalskie, bazyliowy itp;
      pikantne: papryka ostra, chilli, papryka slodka, lub imbirowy smak;
      korzenne: cynamon, gozdziki, kardamon, imbir, wodka;
      miodowo-cytrynowy - oprocz sojowego cala cytryna-sok i 2 lyzki miodu.

2 trzymasz chwil kilka w lodowce - od doby, przez 12 godzin do 2 godzin minimum;
      2. obsmazasz na patelni i :albo smazysz dalej pojedyncze filety jako kotlety -
      i juz.
      albo przesmazone przekladasz do rondelka - podlewasz bulionem, winem lub piwem,
      doprawiasz jeszcze troche i dusisz 15-30 minut.
      I juz.

Mozesz jeszcze nadziewac, zapiekac, gotowac w potrawce. Ale najfajniejsze pole
      do popisu jak powyzej:-)
      powodzenia.
    • cucciolo Re: prosze nie krzyczec....:):):) 09.08.05, 13:26
      rany - z kurczaka , to moze byc wszytko - w panierce ala schabowy, bez panierki,
      w ciescie, do risotto, do chinszczyzny,

tak na szybko dwa proste sposoby:

lekko stluczone filety oproszyc ziolami (czaber, tymianek , bazylia - co kto
      lubi) sola i pieprzem, obsmazyc

na juz obsmazone ukladamy - plaster pomidora (bez skory) - dosc gruby, posiekane
      w krazki czarne oliwki i na to plaster mozarelli - smazymy tyle, zeby pomidor
      sie lekko poddusil, a mozarella rozpuscila

drugi - zalewa z sosu sojowego i czosnku - w takiej zalewie maczaj filety i smaz
      na goracym tluszczu - podawaj z warzywami albo z czym tam dusza zapragnie ;)

powodzenia
      • jollka2 Re: prosze nie krzyczec....:):):) 09.08.05, 13:48
        www.kulinaria.pl/potrawy.asp?id=673
        pyszny ten gulasz wychodzi
        • Gość: mamamutaaaaa Re: prosze nie krzyczec....:):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 13:53
          dziekuje=]
          • lavia78 Re: prosze nie krzyczec....:):):) 09.08.05, 14:15
            hej polecam fileciki w sosie miodowym......:) zalezy dla ilu osób ale średnio 3
            filety pokrój w kostkę wypłukaj obsusz i przypraw soą pieprzem i papryką(może
            być ostra albo słodka) wstaw do lodówki na 15 min...potem obsypujemy mąką(jej
            nadmiar strząsamy) i obsmażamy na patelni do zarumienienia potem zalewamy
            szklanka mleka pomieszaną z 3 łyzkami miodu i dusimy 15-20 minut.podajemy z ry
            żem i lekka surówką np. z marchewki.smacznego:)
    • linn_linn Re: filety z kurczaka 09.08.05, 14:39
      Zorientowani sa, ale o tym zapominaja. Wyszukiwarka podanych tu przepisow nie
      znajdzie, a szkoda...
      W temat nalezy wstawiac rzeczy istotne, a tym sa tutaj filety z kurczaka.
    • Gość: mamamuta Re: prosze nie krzyczec....:):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 15:56
      po2 ja nie chcialam dyskusji tu lecz pomoc
    • Gość: hawk Re: prosze nie krzyczec....:):):) IP: *.idealan.pl / *.idealan.pl 09.08.05, 17:31
      my biedni początkujący kucharze tyle mamy zbędnych i nieciekawych pytań do
      wybitnych kucharzy z tego forum. my Was wręcz katujemy naszym zrzędzeniem. A
      tak na serio to muszę to w końcu powiedzieć.odnosząc się do waszych wypowiedzi:
      jestem trollem. odkryłam to forum na początku wakacji. koleżanka mi poleciła.
      początkowo byłam zachwycona, nawet zadałam chyba ze dwa pytania. ale szczerze
      mówiąc teraz to się boję. co drugi wątek jest odrzucany przez stałych bywalców
      tego forum ze względu na to że się pytanie nie spodobało. to chyba lekka
      przesada. myślałam że do tego służy forum KUCHNIA. i jeszcze dwie rzeczy: nikt
      nie jest zmuszany do odpowiedzi, a po drugie nie przyszło wam do głowy że może
      niektóre osoby tu pracują i nie mają czasu na beznadziejne wyszukiwarki i
      szukają pomocy u Znawców tego forum. Sorry za te wywody ale musiałam to w końcu
      powiedzieć. chyba to już koniec moich wizyt na tym forum. A było fajnie...Mimo
      wszystko pozdrawiam.
      • linn_linn Re: prosze nie krzyczec....:):):) 09.08.05, 18:08
        Ci, ktorzy odpowiadaja, tez pracuja...
        • Gość: mamauta Re: prosze nie krzyczec....:):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 14:30
          ale nie musza odpowiadac =/tylko krzycza albo pouczaja a sami nie lepsi na poczatku byli:/ nie kazdy ma pomoc w np.mamie ktora uczyla tajnik gotowania..eh
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka