Dodaj do ulubionych

leczo smak kwasny?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 13:54
robie 1raz leczo i nie ma smaku lecza:(hmm ma kwaskowy smak bleee dodalam przypraw keczupu troszke koncentratu i dalej taka pomidorowka;/jak zrobic smak i by byl sos gesty:(dziekuje za pomoc:)
Obserwuj wątek
    • ba_nita Re: leczo smak kwasny? 01.09.05, 14:03
      Keczup niepotrzebny a wręcz jest zbędny i nie występuje w leczo. Z warzyw:
      papryka różne kolory, cebula pokrojona w talarki, czosnek i pomidory obrane ze
      skórki i wypestkowane jeśli nie lubisz kwaskowatości. Z przypraw w naszych
      warunkach niestety papryka w proszku, sól, trochę cukru i oliwa na której się
      to wszystko podsmaża a potem dusi. Gestość otrzymujesz przez odparowanie
      gromadzącego się w trakcie gotowania sosu.
    • pani_momo Re: leczo smak kwasny? 01.09.05, 14:19

      Faktycznie - po co keczup? Dodaj trochę cukru, podpiecz w piekarniku ze dwie
      papryki, zdejmij skórkę, porozgniataj i taką "paćkę " dodaj do leczo. Dorzuć
      też ze dwa ząbki rozgniecionego czosnku. I pogotuj tak, żeby odparowało trochę
      wody z sosu

      -----------------------------
      Heimlich werd ich auferstehen
      Und du wirst um Gnade flehen
      Dann knie ich mich in dein Gesicht
      Und steck den Finger in die Asche
      ....
      Asche zu Asche

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka