Dodaj do ulubionych

Nowa zupa brokułowa. Próbowałyście?

IP: *.asternet.pl 06.09.05, 21:50
Pojawiła się nowa zupa brokułowa-winiary czy knorr, nie pamiętam.
Próbowałyście może? Czego jeszcze do niej dodałyście?
Obserwuj wątek
    • Gość: Zouza Re: Nowa zupa brokułowa. Próbowałyście? IP: 5.5.* / *.proxycache.rima-tde.net 06.09.05, 21:58
      ... probowaliscie moze?
      !!!
      • Gość: Gośka Re: Nowa zupa brokułowa. Próbowałyście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 21:59
        nie i nie mam takiego zamiaru zupy gotuję sama;-)))
    • Gość: car Mikołaj Re: Nowa zupa brokułowa. Próbowałyście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 23:51
      • Gość: car Mikołaj Re: Nowa zupa brokułowa. Próbowałyście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 23:53
        można dodać trochę papy albo asfaltu smaku nie zmieni ale będzie
        gęściejsza.można też wzorem C.Chaplina spróbować ugotować w tym but.
    • Gość: car Mikołaj Re: Nowa zupa brokułowa. Próbowałyście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 01:16
      no właśnie je oglądam zapakowane w torebkę z napisem brokułowa z błonnikiem
      stoją na półce w markecie i świecą. tak jasno, że nawet można zgasić inne
      oświetlenie.
    • Gość: Kaśka Re: Nowa zupa brokułowa. Próbowałyście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 09:07
      Nie wiem dlaczego ale coraz częściej na tym właśnie forum zamiast konkretnej
      odpowiedzi ludzie się wyrzywają słownie. Nie próbowałeś to albo o tym
      poinformuj grzecznie i konkretnie albo nie odzywaj się wcale.
      Ja też nie kupuję takiego tupu zupek dlatego nie mam na ten temat zdania
      • Gość: buuu Re: Nowa zupa brokułowa. Próbowałyście? IP: *.tm.net.my 07.09.05, 23:24
        Gość portalu: Kaśka napisał(a):

> Nie wiem dlaczego ale coraz częściej na tym właśnie forum zamiast konkretnej
        > odpowiedzi ludzie się wyrzywają słownie. Nie próbowałeś to albo o tym
        > poinformuj grzecznie i konkretnie albo nie odzywaj się wcale.
        > Ja też nie kupuję takiego tupu zupek dlatego nie mam na ten temat zdania

Właśnie widać.Brawo!!!
    • Gość: ja Re: Nowa zupa brokułowa. Próbowałyście? IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 07.09.05, 23:11
      Możesz zabielić łyżką śmietany, podając w kubeczkach można dodać groszku
      ptysiowego (portofirki), świeże zioła (pietruszka lub koperek), do brokułów
      pasuje też szczypta gałki muszkatołowej.
      • Gość: . Re: Nowa zupa brokułowa. Próbowałyście? IP: *.internet.v.pl 07.09.05, 23:18
        Gość portalu: ja napisał(a):

> Możesz zabielić łyżką śmietany, podając w kubeczkach można dodać groszku
        > ptysiowego (portofirki),

Portofirki??? Nie znam tego słowa. Słyszałam natomiast o profitrolkach:))
        • Gość: ja ale groszek ptysiowy... IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 07.09.05, 23:27
          jest poprawnie? Na codzień nie używam terminologii polskiej, a po 20 latach
          można niejedno zapomnieć. :)))
    • nchyb Re: Nowa zupa brokułowa. Próbowałyście? 08.09.05, 07:42
      Ja próbowałam, była to zupa Winiar, nic nie dodawałam, a zamiast pół litra
      wody, dodoałam ok. 350 ml.
      Cudów nie oczekiwałam, śpieszyłam się, nie miałam w planach gotować gara zupy
      dla całej rodziny, tylko w ciągu 5 minut zjeść jeden talerz czegoś ciepłego.
      Wyszła gęsta zupa krem, w smaku zjadliwe, domowe na 100% lepsze, ale ja
      domowego smaku nie oczekiwłam, tylko szybkiego płynnego fast fooda. I w tej
      roli się sprawdziło.
      • Gość: ewka Re: Nowa zupa brokułowa. Próbowałyście? IP: 150.254.115.* 24.09.05, 13:52
        Przygotowałam, spróbowałam 1 łyżeczkę i wylałam do zlewu. Tragedia, okropna w
        smaku wręcz sztuczna i okropnie słona. Nie polecam!
        • linn_linn Re: cuda niewida 24.09.05, 14:10
          Na upartego zamienic brokuly w proszek da sie, ale zeby z tego proszku powstalo
          cos przypominajacego brokuly to juz bylby cud.
    • ampolion Re: Nowa zupa brokułowa. Ciekawy przepis. 24.09.05, 14:25
      www.dobrakuchnia.com/index.php?option=com_content&task=view&id=664&Itemid=98
      Może cgyba być i wywar mięsny. Także śmietana zamiast (kwaśnego) jogurtu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka