Dodaj do ulubionych

WASZE PRZEPISY NA SPAGHETTI :D

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 23:53
Piszcie :)
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: WASZE PRZEPISY NA SPAGHETTI :D IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 20.09.05, 00:02
      Gotuję makaron wg przepisu, w międzyczasie otwieram słoik z gotowym sosem lub
      pesto, otwieram butelkę chianti, sos na makaron, chianti do kielicha, po
      jedzeniu sjesta. świat jest piękny! :)
    • samo Re: WASZE PRZEPISY NA SPAGHETTI :D 20.09.05, 00:24
      tiny.pl/qlzf
    • Gość: Bety Re: WASZE PRZEPISY NA SPAGHETTI :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 08:43
      Zawsze wychodzi mi dobre spaghetti robię że tak powiem po swojemu a właściwie
      to mój mąż wymyślił taki przepis: Kupuję karkówkę którą mielę (w malakserze
      Brauna, najłatwiej i najszybciej)na patelni rozgrzewam trochę oleju z oliwą z
      oliwek wrzucam to mięso do którego dodaję dużo róznych ziół; Bazylia oregano
      trochę majeranku, pieprz sól i (czosnek wyciśniety pod koniec smażenia) oraz
      pokrojoną drobno cebulkę gdy to się ładnie podsmaży dodaję pomidory z puszki
      lub gdy jest sezon to świeże (podduszone na masełku) i na małym ogniu duszę ten
      sos , międzyczasie gotuję makaron spaghetti po 25 minutach duszenia wyłączam
      jeszcze ewentualnie doprawiam (my lubimy na ostro z tabasco) i danie
      gotowe.Gwarantuje że palce lizać.
    • Gość: marghe_72 Re: WASZE PRZEPISY NA SPAGHETTI :D IP: *.acn.waw.pl 20.09.05, 08:54
      dlaczego tylko spaghetti?
      rodzajów makaronów sa setki.. nie ograniczajcie sie do spaghetti

ps. spaghetti to rodzaj makaronu, nie danie ..
      • Gość: krtwuglszt Re: WASZE PRZEPISY NA SPAGHETTI :D IP: *.chello.pl 22.09.05, 01:22
        makaron ugotuj aldente a będzie smakował nawet z samym masłemi nie musi to być spaghetti
    • ula76 Re: WASZE PRZEPISY NA SPAGHETTI :D 22.09.05, 11:40
      Ja robie tak!
      Gotuje makaron(obojetnie w jakiej postaci)ok.40 dkg.W tym czasie topie ok
      100dkg masla,dorzucam ser bialy typu feta(najlepiej dwie kostki tj.40 dkg) i na
      wolnym ogniu,gdy sie juz wszystko ladnie wytopi,wciskam ok pol tuby przecieru
      pomidorowego.
      Po uzyskaniu jednolitej masy,dorzucam makaron i pieknie mieszam.
      Pychotka(to typowy przepis turecki).Podaje z salata wloska(lub pekinska)
      z pomidorkiem ,ogorkiem itd.Lecz koniecznie salata na oleju.
      Zycze smacznego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka