Gość: Gocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 23:53 Piszcie :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: WASZE PRZEPISY NA SPAGHETTI :D IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 20.09.05, 00:02 Gotuję makaron wg przepisu, w międzyczasie otwieram słoik z gotowym sosem lub pesto, otwieram butelkę chianti, sos na makaron, chianti do kielicha, po jedzeniu sjesta. świat jest piękny! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bety Re: WASZE PRZEPISY NA SPAGHETTI :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 08:43 Zawsze wychodzi mi dobre spaghetti robię że tak powiem po swojemu a właściwie to mój mąż wymyślił taki przepis: Kupuję karkówkę którą mielę (w malakserze Brauna, najłatwiej i najszybciej)na patelni rozgrzewam trochę oleju z oliwą z oliwek wrzucam to mięso do którego dodaję dużo róznych ziół; Bazylia oregano trochę majeranku, pieprz sól i (czosnek wyciśniety pod koniec smażenia) oraz pokrojoną drobno cebulkę gdy to się ładnie podsmaży dodaję pomidory z puszki lub gdy jest sezon to świeże (podduszone na masełku) i na małym ogniu duszę ten sos , międzyczasie gotuję makaron spaghetti po 25 minutach duszenia wyłączam jeszcze ewentualnie doprawiam (my lubimy na ostro z tabasco) i danie gotowe.Gwarantuje że palce lizać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: WASZE PRZEPISY NA SPAGHETTI :D IP: *.acn.waw.pl 20.09.05, 08:54 dlaczego tylko spaghetti? rodzajów makaronów sa setki.. nie ograniczajcie sie do spaghetti ps. spaghetti to rodzaj makaronu, nie danie .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krtwuglszt Re: WASZE PRZEPISY NA SPAGHETTI :D IP: *.chello.pl 22.09.05, 01:22 makaron ugotuj aldente a będzie smakował nawet z samym masłemi nie musi to być spaghetti Odpowiedz Link Zgłoś
ula76 Re: WASZE PRZEPISY NA SPAGHETTI :D 22.09.05, 11:40 Ja robie tak! Gotuje makaron(obojetnie w jakiej postaci)ok.40 dkg.W tym czasie topie ok 100dkg masla,dorzucam ser bialy typu feta(najlepiej dwie kostki tj.40 dkg) i na wolnym ogniu,gdy sie juz wszystko ladnie wytopi,wciskam ok pol tuby przecieru pomidorowego. Po uzyskaniu jednolitej masy,dorzucam makaron i pieknie mieszam. Pychotka(to typowy przepis turecki).Podaje z salata wloska(lub pekinska) z pomidorkiem ,ogorkiem itd.Lecz koniecznie salata na oleju. Zycze smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś