Gość: fufa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 11:33 jak nalezy traktowac sherry po otwarciu butelki, czy mozna przetrzymywac przez jakis czas? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f co to "przez jakis czas" ? Ja jak i porto, trzymam 27.10.05, 11:40 szczelnie zamkniete przez jakis czas spokojnie :-)) miesiąc..? OK. To mocne jest, wytrzymuje. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: sherry 27.10.05, 11:51 Traktować delikatnie i z namaszczeniem ;) Szczelnie zamknięta butelka da gwarancję, że alkohol nie będzie wietrzał/ulatniał się. "jakiś czas" hmmm, masz na myśli miesiąc, rok czy 2 lata? wg mnie spokojnie 1-2 m-ce możesz w niezbyt ciepłym miejscu przechowywac sherry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fufa Re: sherry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 15:41 Dzkb:)) Chodzilo mi o porownanie z winem ktorego sie nie przechowuje po otwarciu.Juz wszystko wiem i po dodaniu do zarelka bede saczyc po trochu i z namaszczeniem przez miesiac, jak starczy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: sherry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 15:47 w/g mnie "fino" się tak dłuo nie przechowa bez straty. Z "amontillado" albo "oloroso" mozna zaryzykowac,ale spokojnie wypijesz predzej:) Odpowiedz Link Zgłoś