cytrusowa 01.11.05, 17:14 czy mrozi sie je ugotowane czy surowe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roseanne Re: mrożenie pierogów 01.11.05, 17:16 mroze ugotowane, pojedynczo rozlozone na blasze, jedna warstwa i dopiero potem wszystkie do woreczka Odpowiedz Link Zgłoś
metnia Re: mrożenie pierogów 01.11.05, 17:30 Po wielu probach mroze surowe. po ulepieniu rozkladam na desce i do zamrazarki, jak stwardnieja daje do woreczkow. jak probowalam mrozic ugotowane to mi sie zawsze przyklejaly do deski czy tekturki :/ niewazne ile maki nasypalam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: mrożenie pierogów IP: *.access.telenet.be 02.11.05, 09:50 Po ugotowaniu partie pierogow przelewam zimna woda , nacieram oliwa i wystudzone ukladam plasko na tacce lub przekladam folia samorzylepna i mroze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opty Re: surowe mrożę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 11:48 po zlepieniu całej partii wkładam do szuflady zamrażalnika jednowarstwowo, po zamrożeniu przekładam do woreczków jak inni, wtedy się nie zlepiają pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bera Re: surowe mrożę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 14:58 Ja też mrożę na surowo.Szufladę do mrożenia wykładam pergaminem lub papirerm do pieczenia, a następnie układam pojedyńczą warstwę pierogów.Gdy pierogi są już zmrożone, przekładam do torebek. Po ugotowaniu smakują rewelacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: surowe mrożę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 21:27 a ja nie mam wyjscia - juz ugotowalam, musze takie zamrozic:(. Jak je pozniej przyrzadzic? Rozmrozic i ile czasu gotowac? czy wrzucic do wrzatku zamrozone i gotowac jak surowe, tzn do momentu az wyplyna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOJA Re: surowe mrożę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 21:41 Moje pierogi mrożę na surowo, na metalowej tacce. Po zamrożeniu stukam o stół i wszystkie grzecznie spadają. Wkładam do woreczków. Do gotowania nie rozmrażam. Trochę więcej czasu zabiera im wypłynięcie na powierzchnię wrzątku, ale nie goruję ich potem dłużej niż niezamrożone. Odpowiedz Link Zgłoś
clementinen Re: mrożenie pierogów 21.12.05, 22:11 a ja mroże juz ugotowane - po rozmrozeniu wystarczy podgrzac w mikrofalówce lub na patelni. leniwa jestem :) Odpowiedz Link Zgłoś