Dodaj do ulubionych

mrożenie pierogów

01.11.05, 17:14
czy mrozi sie je ugotowane czy surowe?
Obserwuj wątek
    • roseanne Re: mrożenie pierogów 01.11.05, 17:16
      mroze ugotowane, pojedynczo rozlozone na blasze, jedna warstwa i dopiero potem
      wszystkie do woreczka
      • cytrusowa dziękuję:-) 01.11.05, 17:20

• metnia Re: mrożenie pierogów 01.11.05, 17:30
      Po wielu probach mroze surowe. po ulepieniu rozkladam na desce i do zamrazarki, jak stwardnieja daje do woreczkow. jak probowalam mrozic ugotowane to mi sie zawsze przyklejaly do deski czy tekturki :/ niewazne ile maki nasypalam.
      • Gość: Xena Re: mrożenie pierogów IP: *.access.telenet.be 02.11.05, 09:50
        Po ugotowaniu partie pierogow przelewam zimna woda , nacieram oliwa i
        wystudzone ukladam plasko na tacce lub przekladam folia samorzylepna i mroze
    • Gość: Opty Re: surowe mrożę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 11:48
      po zlepieniu całej partii wkładam do szuflady zamrażalnika jednowarstwowo, po
      zamrożeniu przekładam do woreczków jak inni, wtedy się nie zlepiają
      pozdr.
      • Gość: bera Re: surowe mrożę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 14:58
        Ja też mrożę na surowo.Szufladę do mrożenia wykładam pergaminem lub papirerm do
        pieczenia, a następnie układam pojedyńczą warstwę pierogów.Gdy pierogi są już
        zmrożone, przekładam do torebek. Po ugotowaniu smakują rewelacyjnie.
        • Gość: giga Re: surowe mrożę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 21:27
          a ja nie mam wyjscia - juz ugotowalam, musze takie zamrozic:(. Jak je pozniej
          przyrzadzic? Rozmrozic i ile czasu gotowac? czy wrzucic do wrzatku zamrozone i
          gotowac jak surowe, tzn do momentu az wyplyna?
          • Gość: TOJA Re: surowe mrożę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 21:41
            Moje pierogi mrożę na surowo, na metalowej tacce. Po zamrożeniu stukam o stół i
            wszystkie grzecznie spadają. Wkładam do woreczków. Do gotowania nie rozmrażam.
            Trochę więcej czasu zabiera im wypłynięcie na powierzchnię wrzątku, ale nie
            goruję ich potem dłużej niż niezamrożone.
    • clementinen Re: mrożenie pierogów 21.12.05, 22:11
      a ja mroże juz ugotowane - po rozmrozeniu wystarczy podgrzac w mikrofalówce lub
      na patelni. leniwa jestem :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka