Gość: linag3@autograf.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 13:30 Czy ktoś zna przepis na samą gotowaną marchewke do dania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zielona_lemona Re: gotowana marchewka 19.11.05, 13:41 Ja kroję marchew w kostkę do garnka wlewam troszkę wody , dodaję łyżeczkę masła i marchewkę. Solę ją trochę i duszę pod przykryciem aż zmięknie.Pozdrawiam lemona Odpowiedz Link Zgłoś
viillemo Re: gotowana marchewka 19.11.05, 13:46 z tego co wiem to najlepiej jest solić marchewkę po ugotowaniu, dodać masło i chwilkę smażyć na nim, do tego duuuuużo koperku, pycha:) Odpowiedz Link Zgłoś
senseeko Re: gotowana marchewka 19.11.05, 16:29 ja jeszcze lekko oprószam mąką po ugotowaniu i chwilkę gotuję. Jest gęstsza w takim jakby sosiku. Mniam! Koperku nie dodaję, ale czasem groszek z puszki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eliza Re: gotowana marchewka IP: 212.160.172.* 21.11.05, 13:57 należy również osłodzić wodę!!!!pozdrawiam,eliza Odpowiedz Link Zgłoś
catinka1 Re: gotowana marchewka 19.11.05, 14:58 gotuję obraną marchewkęw całości w wodzie posolonej na półmiękko. Gdy ostygnie kroję w kosteczkę i podduszam ma maśle podlewając w razie potrzeby wodą z gotowania, można ewentualnie dosolić lub pocukrzyć wg. uznania, to zależy od rodzaju marchewki. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: gotowana marchewka 19.11.05, 16:02 o gotowanej marchewce, to ja wiem tyle, ze uwalniaja sie w niej cukry i jest znacznie mniej zdrowa i bardziej kaloryczna niz surowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giada Re: gotowana marchewka IP: *.dyn.optonline.net 21.11.05, 15:09 wersja dla dzieciakow niejadkow: Mini marchewki podduszamy w soku pomaranczowym, dodajemy troszke brazowego cukru oraz cynamonu, czekamy az warzywka zrobia sie pyszne i mieciutkie. Odpowiedz Link Zgłoś
eszir Re: gotowana marchewka 21.11.05, 15:20 marchewke pokrojona w kosteczke gotuje do miekkosci i potem dodaje zasmazke i odrobine wegety. Mozna dodać groszek z puszki. Odpowiedz Link Zgłoś