jusimama1 19.12.05, 19:11 Pomóżcie!Jak ładnie podać tekie płaty, może czymś faszerować?Znam tylko jajka garnirowane łososiem.Może macie inne pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anaix Re: płaty wędzonego łososia 19.12.05, 19:49 jusimama1 napisała: > Pomóżcie!Jak ładnie podać tekie płaty, może czymś faszerować?Znam tylko jajka > garnirowane łososiem.Może macie inne pomysły? jadłam łososia (węzonego)faszerowanego tuńczykiem (z puszki) ale nie wiem jak to sie robi Odpowiedz Link Zgłoś
matikka Re: płaty wędzonego łososia 19.12.05, 20:01 polecam tatar z wędzonego łososia Składniki: 100 g wędzonego łososia, 1 cebula, 2 korniszony, oliwa, koperek,pietruszka, łyżka kaparów, soku z cytryny, sól, pieprz. Cebulkę i korniszony pokroić w kostkę, kapary odsączyć, łososia rozdrobnić. Wymieszać składniki.Dodać oliwę i sok z cytryny. Delikatnie doprawic do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem ozdobić plasterkami korniszona, kaparami i zieleniną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kg Re: płaty wędzonego łososia IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 19.12.05, 21:19 Jeśli już chcesz faszerować jajka łososiem (czy cokolwiek związanego z łososiem co trzeba zmielić)to lepiej kupić tzw. porcje gastronomiczne (tańsze) niż płaty Odpowiedz Link Zgłoś
paprotka-gd Re: płaty wędzonego łososia 19.12.05, 22:10 Łosoś wędzony już sam w sobie jest dobrą przystwką i dlatego poprzestaję na prostocie . U mnie jak zwykle jest w jednym płacie a nie w plastrach czyli jego krojenie domowym sposobem nie jest doskonałe i na tym cały urok polega . Różnie te pokrojone plasterki pięknie dają się układać na półmisku i przybieram tylko gałązkami koperku i gdzie / niegdzie rzuconą czarną oliwką . Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: płaty wędzonego łososia 19.12.05, 22:38 twarozek z chrzanem i utrwalony zelatyna wcisniety lyzeczka w ruloniki lososia Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: płaty wędzonego łososia 20.12.05, 01:12 www.salmolux.com/page_graphics/products/trout_plate_eggs.jpg chezlatina.com/I/chezlatina_1705_28008588.jpg www.danteboccuzzi.com/smoked-salmon.jpg www.browne-trading.com/Smokehouse/citrus_basil_index.jpg www.revere.co.uk/pics/2005/Smoked%20Salmon.JPG www.foodiesite.com/images/2000-07/smsalmegg.jpg www.airconciergeinc.com/IMAGES/smsalmonplatter.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
samo Re: płaty wędzonego łososia 20.12.05, 06:05 Posmaruj je serkiem Ostrowi lub Almette w roznych smakach, zwin w ruloniki i udekoruj np szczypiorkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jusimama1 Re: płaty wędzonego łososia 20.12.05, 13:40 Dzięki, odpowiada mi wersja z serkami.Tak zrobię! Wesołych i smacznych Świąt!!! Odpowiedz Link Zgłoś
myszz Re: płaty wędzonego łososia 22.12.05, 07:48 znalazłam na Wielkim Żarciu: WARZYWA Z ROSOŁU + DUŻY SELER 2 KISZONE OGÓRKI 1 JABŁKO 1 CEBULA 30 DAG ŁOSOSIA WĘDZONEGO W PLASTRACH MAJONEZ SÓL PIEPRZ WARZYWA UGOTOWANE W ROSOLE OSTUDZIĆ, POKROIĆ W KOSTKĘ, NASTĘPNIE CEBULĘ, OGÓRKI I JABŁKO, ŁOSOSIA WĘDZONEGO POSIEKAĆ W KOSTECZKĘ.WSZYSTKIE SKŁADNIKI POSOLIĆ,POSYPAĆ PIEPRZEM WYMIESZAĆ Z MAJONEZEM. SCHŁODZIĆ OK.1 GODZINY. INNA WERSJA TEJ SAŁATKI TO WSZYSTKIE WARZYWA POSIEKAĆ W KOSTKĘ PRZYPAWIĆ SOLĄ I PIEPRZEM ORAZ WYMIESZAC Z MAJONEZEM. NASTĘPNIE MAŁE MISECZKI WYŁOŻYĆ FOLIĄ ALUMINIOWĄ I PLASTRAMI ŁOSOSIA DO TEGO WŁOŻYĆ WARZYWA WYMIESZANE Z MAJONEZEM. DOBRZE ZAWINĄĆ BRZEGI ŁOSOSIA CAŁOŚĆ SCHŁODZIC. NASTEPNIE WYJĄĆ Z FOLII I WYŁOŻYC NA PÓŁMISEK. Odpowiedz Link Zgłoś