sylwia.g21 31.12.05, 09:20 robię dziś tradycyjną kaczkę z jabłkami,jakie jarzynki,nie buraczki,nie czerwona kapusta,dajcie jakieś pomysły.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adas_wandelt przecież bedziesz miała upieczone jabłka... 31.12.05, 09:51 przybrać jabłkami z borówkami, gałązkami natki pietruszki i liśćmi sałaty Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: przecież bedziesz miała upieczone jabłka... 31.12.05, 10:13 adas_wandelt napisał: > przybrać jabłkami z borówkami, gałązkami natki pietruszki i liśćmi sałaty Słusznie - nad czym tu myśleć? Dodałbym jeszcze suszone śliwki (do tej kaczki w trakcie pieczenia) Odpowiedz Link Zgłoś
ela.tu-i-tam Re: co do kaczki .. 31.12.05, 10:14 Krzys Wendelt ma racje. Gdybys jednak chciala cos, to mozesz dolozyc na brzegi rynienki obrane ziemniaki i upiec razem z kaczka. Ziemniaki mniej wiecej tej samej wielkosci obrac, pociac WZDLUZ, i ulozyc na bacznosc na brzegach rynienki (taka stokrotka). Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wandelt przepraszam, ale nie wspomnialem o ziemnikach 31.12.05, 10:22 bo potraktowalem jako pewnik :) spójrz: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=34131279 Odpowiedz Link Zgłoś
ela.tu-i-tam Re: przepraszam, ale nie wspomnialem o ziemnikach 31.12.05, 10:27 krzysztof_wandelt napisał: > bo potraktowalem jako pewnik :) Kszysiu, ja z Francji, u nas ziemniaki nie sa pewnikiem - taka sama jarzyna jak kazda inna ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wandelt tak... troche jestem nierozgarniety, ale powrót 31.12.05, 10:57 zapalenia gardła... na Sylwka nie idę... Basia sama do Teatru Wielkiego (znaczy beze mnie), potem na kolacje nocną też... Robimy tort dla Adasia bo kończy dzisiaj dwa lata - okazalo się ze wcięło ukręcacze do kremów i musiałem robić tymi do ciasta... Do Pipla to wszystko!!! Tort wyszedł czterowarstwowy i nie wiadomo czy kremu straczy mi na przybranie .. chyba położę sie do łózka :P Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.g21 Re: przepraszam, ale nie wspomnialem o ziemnikach 31.12.05, 10:29 dzięki Wam,znowu próbuję przekombinować,dodam śliwki a ziemniaki i tak miałam dodać.. Odpowiedz Link Zgłoś