Gość: Kuleczka82 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 10:21 Jak długo musze gotować te "krówki"?? tzn mleko i cukier? moze za mało cukru dałam i nie chce zgestnieć i jest raczej konsystencji smietanki a nie krówek: ( proszę o radę, Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f nie wiem dokladenie, ale baaaardzo dłuuugo. I ciąg 11.02.06, 11:39 le mieszaj! Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka82 Re: nie wiem dokladenie, ale baaaardzo dłuuugo. I 11.02.06, 19:26 niestety nie wyszły mi te krówki.....chlip;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiag Re:KRÓWKI IP: 195.117.176.* 11.02.06, 20:12 właśnie wczoraj gotowałam krem na ciasto krówkowe.1l.mleka 0,5kg cukru gotowałam prawie 2 godziny.na koncu cukier waniliowy +trochę masła wyszłysuper nawet mogło byc bardziej ciagnące/czyli można gotować ciut krucej najlepiej gotowac na specjalnej płytce -nic sie nie przypala i nawet mieszac można mniej...-ja mieszałam zawzięcie,bo sie obawiam.ten krem jest lepszy niz z mleka skondensowanego.polecam Odpowiedz Link Zgłoś