Gość: nie smiac sie! IP: *.bie.lama.net.pl 18.02.06, 17:22 Ile sie gotuje jajka na twardo? to nie jest prowokacja, raczej poziom poczatkujacy, ktory gloduje :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: Jajka 18.02.06, 17:27 Na miękko 3 do 4 min. na twardo 8 do 10 min. Zaraz rozpęta się dyskusja.))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Jajka IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 19:30 A właśnie, że się nie rozpęta. Już dawno każdy tu wie, że jak pisze BA_NITA to można Mu wierzyć. (A śledzie są super!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Jajka 19.02.06, 09:39 co do tej dyskusji - to coś w tym jest. Bo ja osobiście za takimi 3-minutowymi jajkami na miękkko nie przepadam. Malutkie - 4 min. duże 5 min. Inaczej białko nie jest ścięte, a tych glutów to ja nie lubię. A dla mnie ideał - to właśnie aksamitna płynna konsystencja żółtka i delikatnie ścięte białko... Zdaje się, że to jakoś tak jajkami mole zowią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Jajka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 19:37 Tak , po pierwsze popieram ba_nitę, po drugie czyżbym śmiała uważać inaczej? A po tzrecie czasami wkadam jaja do zimnej wody te do gotowania na twardo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutas13 Re: Jajka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 21:13 ba_nita ma rację . Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: Jajka 18.02.06, 21:36 Tym razem spokoj:)Wiec Banita odpocznie i rycyji ni mo:))(no z dyskusja oczywista-bo z jajcami ma:))) Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_zielona_pietruszka Re: Jajka 19.02.06, 22:54 a wodę do gotowania jajek należy posolić skorupka później lepiej odchodzi Odpowiedz Link Zgłoś