Gość: jaka sól? IP: *.veranet.pl 17.03.06, 14:00 jestem uzalezniona od soli. uzywam niemal do wszystkiego. czym moge ja zastapic aby bylo slono i zdrowo? bede wdzieczna za nazwe produktu. z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re:Zacznij używać soli dietetycznej na przykład 17.03.06, 14:28 "Salvity". To sól potasowa wskazana na przykład dla nadciśnieniowców. Zalecenia w diecie bezsolnej. Zamiast soli:por, pietruszka, seler, pomidory, kapusta, cebula przyrządzane na kwaśno lub surówki zaprawione kwaśnym mlekiem. Poza tym zalecane jest zwiększenie ilości spożywanego kminku i cebuli. (Dietetyczna kuchnia - Imrich Secansky i Anna Horwathowa, Watra 1990 r.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chemik Re:Zacznij używać soli dietetycznej na przykład IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.06, 12:21 Z jedną różnicą sól potasowa nie ma nic wspólnego z solą sodową (czyli solą kuchenną) i jest gorzka a nie słona! S Świetna ta twoja rada! ("byle nie w mikrofalówce") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: looki Re: To po co się odzywasz? n/txt IP: *.pool.007mundo.com 17.03.06, 17:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: ann IP: *.access.telenet.be 17.03.06, 19:11 Bardzo duzo uzywal tez moj kolega a to bylo naprawde duzo . Jesli masz podobnie to radze ci zastosowac kuracje i przez miesiac , dwa nie solic nic . Bedzie bez smaku ale sie przyzwyczaisz nawet jajka bez soli probowalam tak raz i poszlo ale ze wzgledu na jakas diete . Po jakims czasie odrobina soli poprawi ci smak a podobno to ma byc dla twojego dobra ? Slyszalam , ze od nadmiaru soli puchna nogi i robia sie baniaste . Odpowiedz Link Zgłoś
enry1 Re: ann 18.03.06, 13:00 Sol przetrzymuje wode w organizmie i dlatego sie puchnie. Moja zona jak robila diete, np. mieso z rusztu skropywala sokiem cytrynowym i ciut oleju surowego z oliwek. Salatke z surowych marchewek tak samo. Cytryna daje sporo smaku.Wiem ze to nudna dieta, Odpowiedz Link Zgłoś