agapimu 24.03.06, 17:53 czesc kochani mam prosbe czy macie moze jakis fajny przepis na pstraga?jak go przyzadzic nie bardzo sie orientuje w pichceniu ryb.bede wdzieczna za przepisy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f piękny nick! :-) A pstrąga szkoda smażyć, bo 24.03.06, 18:12 i szkoda pryskac wokół tłuszczem... A jesli zdecydujesz sie na pieczonego - smae zalety - w folii lub bez - to masz pole do popisu szeeerokie. Pstraga mozesz wczesniej marynowac ale mozesz śmiało nie. Klasyka: do środka koperek i cytryna i kawałek masła. Z wierzchu sól i piepr. W folie i do nagrzanego piekarnka do ok 200 na 20-30 minut. % minu przed koncem otworzyc folię żeby sie rumienił. i teraz.. juz tylko Twoja wyobraxnia i wyszukiwarka Ci pomoże: z imbirem, korzenny smak, z innymi owocami, z zserem, z orzechami... z oliwkami i kaparami... co zechcesz! powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
agapimu Re: piękny nick! :-) A pstrąga szkoda smażyć, bo 24.03.06, 18:19 mniam mniam juz mi slinka cieknie a w czym go marynowac?a ziolka mu nie zaszkodza?bardzo je lubie Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f prowans - spoko, oregano i tym też. Jakoś nigdy ro 24.03.06, 18:50 zmaryn mi nie pasował, ale są takie w przepisach. Sól cytrynowa, pieprz cytrynowy, pieprz biały, no i mój ukochany imbir:-) mozna nasmarowac w środku i zostawic na godzinkę... Odpowiedz Link Zgłoś
agapimu Re: prowans - spoko, oregano i tym też. Jakoś nig 24.03.06, 19:04 ziola prowansalskie to moja ulubiona potrawa imbir uzywam ale sporadycznie a pieprzu cytrynowego nie widzialam jeszcze i tejze soli tez nie,gdzie ty to kupiles?mieszkam na zad...u moze dlatego nigdy ich nie widzialam. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f u nasz w w-ce są w sklepach:-((, ale bez tego 24.03.06, 19:39 tez będzie świetny!!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach tylko smazony, pieczony jedynie na grillu 24.03.06, 21:08 zasmrodzisz sobie tylko piekarnik, a jak cos z niego nie daj panie wyplynie i przywrze to przez jakis czas zapomnij o uzywaniu piekarnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackk3 Re: tylko smazony, pieczony jedynie na grillu IP: *.ptr.terago.ca 24.03.06, 22:52 A od kiedy to pieczona, SWIERZA ryba 'smierdzi' w piekarniku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: pstrag smazony IP: *.access.telenet.be 24.03.06, 21:15 Bardzo lubie pstragi i tak jak wiele ryb pieke to pstraga robie tylko smazonego i obtoczonego w samej mace . Upieklam raz ale w mace przypomina mi pstraga ze smazalni na jeziorem :-) Posmarowany po usmazeniu maslem czosnkowym z ziolami do tego chlebek i ostra surowka z pomidora , kiszonego ogorka cebuli i papryki . Nawet nie uzywam chrzanu jak do innych ryb . Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Na Wigilię usmażyłam :) 24.03.06, 23:17 wystarczyło natrzeć sola i pieprzem i siup na patelnię :) Odpowiedz Link Zgłoś