czandri Re: Co kupujecie w LIDLU? 24.07.06, 15:12 Zioła w doniczkach, różne mieszanki świeżych sałat, świeże warzywa (często po południu są przecenione). Ser feta, czekoladę z migdałami, marcepanki, ciastka maślane. No i wina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: traktorzysta Re: Co kupujecie w LIDLU? IP: 80.54.21.* 24.07.06, 15:34 olej jadalny bo nadaje sie jako dodatek do spalania w silnikach, tylko wprowadzili ograniczenia;-( wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3502454.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiśnia Re: Co kupujecie w LIDLU? IP: 82.160.238.* 25.07.06, 10:18 zimą były bardzo dobre i tanie pomidory kiściowe i sałaty też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiolunia Re: Co kupujecie w LIDLU? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 14:37 wina,nabiał, mleko 3,2,piwo w butelkach w sześciopaku, cola, ser feta, ser żółty, tylko wędlin nie kupuje bo nie trafilam na dobre Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: Co kupujecie w LIDLU? 31.07.06, 00:57 Hmmm... Interesujący wątek... W sumie, to pochwały przeważają ;) Zaciekawiło mnie, bo niebawem się przeprowadzam, i będę miał blisko do Lidla. Dotąd z racji absurdalnej odległości właściwie nic tam nie kupowałem - poza tanim kocim żarciem dla kotów - działkowców. Ale te głodomory zjedzą wszystko, więc nie potrafię wypowiedzieć się na temat jakości. Na domowych nie wypróbowywałem, one z kolei to wybredniaczki - książątka ze śmietnika wzięte, kocia ich matula ! Może ktoś się wypowie ? A lidlowy koci żwirek ? Ostatnio używam takiego z Lider Szajsa, ale kiepściuchny on, oj, kiepściuchny... Jedyna zaleta, to cena. Z Biedronki już był lepszy, ale też za daleko mam. Co zrobić, nie ma kasy, nie ma samochodu, nic nie ma. Wszystko poszło na zakup mieszkania, a teraz na remont pójdzie. Bez tanich sklepów, to na suchym chlebie i wodzie chyba byśmy żyli. Żaden wstyd tam kupować, jak niektórzy dorobkiewicze o umytych mózgach raczą sugerować. Nie wiem tylko, jak tam wygląda sytuacja pracowników. Supermarket zawsze będzie supermarketem, obawiam się :( O, jeszcze kolega przyniósł kiedyś lody z Lidla, naprawdę niezłe były... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilekobietamalat Re: Co kupujecie w LIDLU? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 08:34 u mnie w lidlu zwirku nie maja dla kotow, z reszta odkrywam uroki tego sylikonowego.. ale za to lody orzechowo czekoladowe sa pyyyszne, i ciasto takie kakaowe w czekoladzie. reguralnie zaopatruje sie tam w cukier(zwlaszcza teraz przetworowo) i reczniki papierowe. a poza tym zaopatrzylam sie jeszcze w calkiem przyjazne cenowo farby akrylowe, i calkiem niezle pedzelki. ostatnio tez kupilam sobie wiatraczek do samochodu.. ale nie dziala:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrzatek Re: Co kupujecie w LIDLU? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.07.06, 23:11 fajny temat, tylko ja mieszkam w Niemczech. Lubie gotowe gnocchi z Lidla za 1,29 E, cos jak kopytka. Jest cos takiego w polskim Lidlu? Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: Co kupujecie w LIDLU? 01.08.06, 08:03 ja nie zauwazylam,ale musze poszukac, bo samej nigdy mi sie nie chce robic, wiec testuje wszystkie gotowe;) moze mi przypadna do gustu;> Odpowiedz Link Zgłoś
kallies Re: Co kupujecie w LIDLU? 01.08.06, 09:31 Asortyment z Polskiego lidla troszkę się różni od tego niemieckiego,w polskim niema dużo produktów takich co są tam,są podobne ale znacznie gorszej jakośći. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a1 Re: Co kupujecie w LIDLU? IP: *.kalisz.mm.pl 01.08.06, 12:47 zelki w czerwonej paczce - miśki - z naturalnymi aromatami i barwnikami, sery pleśniowe. Zieloność - awokado, sałaty, pomidorki koktailowe. Przymierzam się do lodów. Odpowiedz Link Zgłoś
goskaa.l Re: Co kupujecie w LIDLU? 02.08.06, 11:17 oponki-żelki jabłkowe, pysznie kwaśne! lody - dobre i tanie (np. takie jak Tytan kosztuja 1,49 zł płyny i żele do prania i płukania płyny do czyszczenia kuchni i łazienki mydło szare w kostkach sok pomidorowy kiełbaski wiedeńskie (zarówno w słoiczkach, jak i w folii) wina (trzeba próbować, niektóre mi nie odpowiadają) biszkopty włoskie karmę dla psa na wyjazd (małe, miękkie opakowania - w sam raz na jeden raz) i często rzeczy z oferty specjalnej - np. do ogrodu, do roweru itp, niezłej jakości i zwykle tańsze niż gdzie indziej Odpowiedz Link Zgłoś
kajul2 Re: Co kupujecie w LIDLU? 03.09.06, 19:06 Czy to koniec wątku? czy może koniec LIDLA? czy już wszystko podrożało i nie warto nic kopować. - a jaki pomocny był ten watek.... Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Co kupujecie w LIDLU? 03.09.06, 19:24 Ja ostatnio odkryłam przepyszne serki homogenizowane waniliowe, za 0,99 zł. Bez sztucznych dodatków i zagęszczaczy. Niestety, owocowe są już zagęszczane. No i kocham ich chusteczki nawilżane - takie dla niemowlaków za 6,99 i takie do sprzatania, firmy Adritt za 5,99. Odpowiedz Link Zgłoś
pipi43 Re: Co kupujecie w LIDLU? 03.09.06, 19:33 Ja kupuję pyszne lody orzechowe, rodzynki w czekoladzie mlecznej, biszkopty, śmietanę, jogurt, landrynki w puszce, ryż w woreczkach, frytki karbowane i różne produkty z poniedziałkowych i czwartkowych ofert...:) Generalnie lubię robić tam zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
zemfiroczka Re: Co kupujecie w LIDLU? 03.09.06, 21:06 zielona erbata waniliowa, mniam mniam :) Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Co kupujecie w LIDLU? 03.09.06, 22:00 Ooo, zapomniałam dodać o serkach waniliowych - pycha - i ściereczkach jednorazowych Adritt. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Co kupujecie w LIDLU? 03.09.06, 22:02 Jeszcze czekolada mleczna z orzechami w zielonym papierku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniutka Re: Co kupujecie w LIDLU? IP: *.internet.radom.pl 01.02.07, 16:26 1. pieluszki nieceratkowe i oddychające, zarówno w dużych paczkach jak i te w mniejszych po kilkanaście sztuk- dobra jakość i super cena, dużo lepsze od biedronkowych 2. chusteczki nawilżane żółte z owieczką, ok. 4 zł 3. nici dentystyczne w niebieskim opakowaniu 4. wszelkie rodzaje żelków 5. pierniczki nadziewane - rewelacja !!! 6. jogurty, ser żółty gouda Milsun 7. makarony "combino fusili" - istna lubella za 1/2 ceny 8. produkty W5 polecam, zwłaszcza płyn-koncentrat uniwersalny z formułą szybkoschnacą - naprawdę działa Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Co kupujecie w LIDLU? 03.09.06, 21:58 Sok pomarańczowy 100% Soleviva - bardzo smaczny. Mozzarella za 2.69 125 g - pycha, wiem że to nie jest prawdziwa, ale inne też nie, a jest pyszna. Jogurty takie oddzielnie jogurt oddzielnie owoce - za 1.70 około. Mleko świeże Pilos 2%. Rewelacyjne makarony włoskie za 1.69. Całkiem fajny spray do czyszczenia łazienek W5. Ściereczki 5 szt kolorowe. Nektar pomarańczowy 2 l producent Emig - wiem że pewnie sztuczny, ale mi smakuje. Wiórki kokosowe. Serek topiony Pilos pieczarkowy. Serek do chleba śmietankowy Alpendorf. Boczek świeży (bdb jako dodatek do mięsa mielonego własnoręcznie na kotlety mielone) Pizza mrożona prosciutto i funghi za 3.50 - wiem, to okropne jedzenie, ale wracałam z pracy późno i nie miałam chęci na pichcenie. Pudełko do transportu rybek akwariowych - bardzo przydatne przy zakupie nowych rybek. Nie smakował mi natomiast ser brie "d'Or", majonez Mikado i twaróg półtłusty. Kupiłam na próbę mrożonego gyrosa, jak go zrobię to dam znać jak smakował. Ogólnie lubię ten sklep, nie jestem jakimś snobem który wszystko musi mieć z delikatesów bo inaczej mu się nos wykrzywia. Na pewno jedne produkty są lepsze, inne gorsze, ale ogólnie sklep jak sklep, trochę tańszy od innych. Zaglądam tam bo mam blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Co kupujecie w LIDLU? 07.09.06, 12:22 Gyros mrożony w smaku ok, nie zatrułam się ;) Trafił się 1 tłusty kawałek więc go wywaliłam, poza tym ok. Odpowiedz Link Zgłoś
guma.donald Ja kupuję w Tesco. Niestety sam szajs, ale co mam 03.09.06, 23:10 robić jak nie ma w pobliżu innych sklepów. Produkty sa często przeterminowane, zapleśniałe i czwartego gatunku. Kiełbasa zawiera papier toaletowy a ser żółty po przyniesieniu do domu odbarwia się - traci żółty kolor. Dziwne to jak jakaś atrapa sera. Pomidory mają twarde prawie żółte, sałata zawsze z Holandii, pewnie zawiera metale ciężkie i całą tablicę mendelejewa. Mrożonki to są takie jakby czasem były odmrażane. Bułki i chleb z mrożonek odmrażanych w "piekarni" Tesco. Pierogi z nadzieniem de facto nie zawierają tego nadzienia - z lupa można go szukać. A do tego te godzinne kolejki przy kasach. No że ja ale czy ci wszyscy ludzie tez jadają ten szajs ? Odpowiedz Link Zgłoś
agamamaoli byłam sprawdziłam 05.09.06, 10:31 Nigdy nie chodziłam do Lidla myśląc że wszystko tam takie jak Leader Price, czyli beznadziejne, ale zachęcona Waszymi opiniami wypróbowałam trochę produktów i większość super: Bardzo dobre: - orzechy nerkowca solone - mąż mi się uzależnił od nich - czekoladki belgijskie - wafelki w czekoladzie i herbatniki w czekoladzie _ firma chyba Mr Choc i Chock me - orzeszki podobne do m&m'sów - 2x tańsze a pyszne - ser żółty mragovian - torby na śmieci mocne niebieskie - chusteczki nawilżane do sprzątania - płyn do czyszczenia łazienki w spray - zaskakująco dobry do umywalek i wanny, ale nie próbować do luster bo zostawia smugi - zapałki (naprawdę ostatnio nasze polskie były fatalne - łamały się, nie zapalały albo były cienkie - już chciałam pisać im maile bo mnie wkurzały, ale upiłam w Lidlu niemieckie i nerwy mi przeszły) - nektrynki - małe ale słodkie - pieluszki Cien - genialne Bez zachwytu: płyn do mycia naczyń W5 płyn do mycia kuchni lody waniliowe 2,5 L - tutaj były chwalone ale mają posmaczek sztucznej bitej śmietany i to mi przeszkadza, chociaż konsytsencja wspaniała. wędliny cienko krojone - za suche (dobre tylko salami paprykowe) kupiłam ale leży w zamrażarce strudel z makiem i strudel z jabłkami. Aha i kupiłam dwufazowy płyn do kąpieli orchidea i wanilia CIEN, bo pieknie pachniał - wypróbuję i dam ocenę. PozdrA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wini3 Re: byłam sprawdziłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 20:16 Lubię lidla bo zawsze mją jakąś atrakcję skierowaną do wybranego klienta - do wędkarza, ogrodnika, dziecka, samochodziarza. Zawsze sprawdzam ofertę i czatuję. Zobaczcie co będzie w przyszłym tygodniu! www. lidl.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka8 Re: Co kupujecie w LIDLU? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 09:33 patrzylam wczoraj na sciereczki nawilzane ktore zachwalacie i mam pytanie czy one nie wysychaja jak sie otworzy opakowanie nie ma zadnego pojemnika wiec istnieje taka mozliwosc Odpowiedz Link Zgłoś
goskaa.l Re: ściereczki 06.09.06, 11:50 te ściereczki mają zamknięcie wielokrotnego użytku Odpowiedz Link Zgłoś
stella25b praliny belgijskie 06.09.06, 12:52 W Niemczech mozna kupic je takze w Aldim. Sa naprawde dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
betsypetsy Niemiecką kapustę kiszoną Wein Sauerkraut 06.09.06, 22:36 w puszce. Jest przepyszna zarówno do surowek jak i duszona z kawałkami np. boczku, pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach Re: Niemiecką kapustę kiszoną Wein Sauerkraut 09.09.06, 13:44 betsypetsy napisała: > w puszce. Jest przepyszna zarówno do surowek jak i duszona z kawałkami np. > boczku, pycha! musze sprobowac. Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach odplamiacz do plam 09.09.06, 13:45 w zielonej butelce, konsystencja zelu. rewelacja za 6zl. Odpowiedz Link Zgłoś
kkkarolina Re: Co kupujecie w LIDLU? 06.09.06, 13:36 Zachwyciłam sie wspomnianym już płynem do łazienek W5, odkamieniaczem. Pyszne są też *2serki topione, nazwy nie pamiętam. salami czosnkowe *przyprawy Mikado - tanie niesamowicie a dobre *herbata earl-grey - to było najwększe zdziwienie - w kwestii herbat jestem raczej wybredna, ta kosztuje coś koło 1,30, spróbowałam i się od tej pory z czarnych piję tylko tą :) zaskoczyła mnie też *kawa rozpuszczalna Sunga - kosztowała chyba 2 zl z groszami i nie widzę zbytniej różnicy w smaku pomiędzy nią a tymi "normalnymi" markowymi - z tym, że kawę rozpuszczalną to raczej żadko piję, więc może po prostu się nie znam :P *komplet 6 dużych gąbek do mycia naczyń też za jakieś grosze *ser camembert - niecałe 2 zl o ile dobrze pamiętam - pyszny *mleczko do włosów Cien - nie widzę różnicy pomiędzy innymi odżywkami, których używam więc albo jest dobre albo wszystkie nie działają :P Do tego soki, puszki (tuńczyk, kukurydza, groszek), kupiłam też kiedyś jakiś tani majonez, nie pamiętam nazwy ale był niezły. Wino, szaszłyki, masło śmietankowe i nie pamiętam co jeszcze ale na niczym jeszcze się nie przejechałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
aga857 Re: Co kupujecie w LIDLU? 06.09.06, 22:03 Kupiłam końcówkę do odkurzacza do trudno dostępnych miejsc. Zgodnie z napisem na etykiecie- pasuje do wszystkich typów odkurzaczy. No cóż- do żadnego odkurzacza Zelmera nie pasuje. Niestety, nie mam paragonu i nie mogę reklamować. Odpowiedz Link Zgłoś
e._ Re: Co kupujecie w LIDLU? 07.09.06, 14:20 Jeśli jesteś z Warszawy - chetnie odkupię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYGRYSKA_28 Słodycze!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 09:23 żelki, czekolady, bombonierka z "owocami morza" nie dość że pyszna to jeszcze efektowna żeby komuś dać i niedroga, poza tym pieczywo chrupkie za niecałe 2 zł jest bardzo smaczne, salami w paczkach i serki do smarowania pieczywa z chrzanem. Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach pistacje i swietny przecier pomidorowy 09.09.06, 13:43 w kartonie. no i czasami wino czerwone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupujacy w lidlu Re: Co kupujecie w LIDLU? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 10:36 No dużo rzeczy:np. 1....... 2...... 3..... 4.... 5.. 6. a zapomniałbym o pistacjach,serach żółtych,coli,słodyczach(marcepany,migdały w ...,orzechy w ...,sałatkach sledziwych i nie tylko,płyny do czyszczenia min.fug,kamienia z wody,itp naprawde warto LIDL JEST TANI!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukający Re: Co kupujecie w LIDLU? IP: 82.160.76.* 20.11.06, 12:07 gdzie jest Lidl w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Co kupujecie w LIDLU? IP: *.172.103-84.rev.gaoland.net 22.01.07, 06:14 Głównie paprykę konserwową, wino i ślimaki, nieco wędliny. Ale to LIDL we Francji jest. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoiwo65 Re: Co kupujecie w LIDLU? 22.01.07, 08:46 "LIDL" w Gdańsku na Oruni - szczególnie polecam: 1) przyprawy firmy "MIKADO", tanie i bardzo dobre - przede wszystkim przyprawę do kurczaka i majonez tej samej firmy ale tylko ten 80%!!!, 2) konserwy firmy "PIKOK" - mielonka konserwowa w cenie 2,99 zł. i psztet wieprzowy, 3) buraczki konserwowe (tarte) - ok. 1,20 zł. za słoik, 4) czerwona kapusta konserwowa - ok. 2,20 zł. za słoik, 5) makarony z pszenicy "durum" - ok. 1,70 zł. za paczkę, 6) nabiał firmy "PILOS", 7) słodycze - szczególnie pyszne są duże pierniki w czekoladzie, nie pamiętam przez kogo są produkowane, ale paczka 400 g. kosztuje 4,99 zł., 8) mrożone sztrucle z: makiem, serem i jabłkami w cenie 3,99 zł., 9) mrożonki warzywne, 10) niektóre środki czystości i kosmetyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Co kupujecie w LIDLU? IP: 212.244.72.* 22.01.07, 15:20 - bułeczki do pieczenia w piekarniki po 6 szt. za cos ok. 1,50 zł - lidlowskie marsy i snikersy po 0,89 zł, żadnej różnicy nie widać - batoniki musli , wszytskie smaki bez wyjątku - wszelkie żelki - takie niby m&m za 200 g - 2,49 zł - czerwona kapusta kiszona w słoiku - pistacje 500 g za 17 zł - chałwa, czekloday te duże z migdałami, albo kawowo-biała - wafelki 1,29 zł pyszne, chrupiące,3 smaki, dla porównania nasze z Jutrzenki po 2,69 albo i więcej - frytki, super długie - 1,99 zł a te w supermarketach z Mc Caine ok. 6 zł - ćwiarteczki z ziemniaków do podpiekania w piekarniku - lody czekoladowe, w takich podłuznych pudełkach - strucla z ciasta francuskiego, jabłkowa, serowa i ostanio kupiłam makową - i oczywiście jakies promocje, typu dzień ogrodnika czy innego malarza - a i kupiłam 1,5 roku temu racletta, sprawdza sie świetnie, użytkowany 1 na tydzień napewno i ciagle działa Odpowiedz Link Zgłoś
lullaby22 Re: Co kupujecie w LIDLU? 22.01.07, 17:17 Gość portalu: zuza napisał(a): > > lidlowskie marsy i snikersy po 0,89 zł, żadnej różnicy nie widać Może i nie widać, ale w smaku zdecydowanie czuć :) Nie mówię, że są niedobre, no ale "inne" :) --- Moje kulinarne blogowe początki (raczej na słodko :)) zapraszamnaciasto.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
aga857 Re: Co kupujecie w LIDLU? 22.01.07, 16:09 Ja już nic nie kupuję w Lidlu. Mimo pozytywnego nastawienia wynikającego z poczytania tego forum, nie udało mi się przekonac do tego sklepu. Oprócz wspomnianej już wczesniej nieudanej końcówki do odkurzacza, nie sprawdziły mi się na pewno: płyn do mycia szyb ( smugi), strucle do pieczenia ( smak papieru, wylewające się nadzienie), serki ( momentalnie zepsute), pieczywo, wszelkie sałaty zielone ( kilka razy kupiłam- na drugi dzień podgniłe). Szkoda mi, bo Lidla mam dosyć blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
ag.gu Re: Co kupujecie w LIDLU? 23.01.07, 12:32 słodycze,czasem są fajne wędliny typu prosciutto lub jamon serrano w przyzwoitych cenach.Ostatnio całą gamę produktów meksykańskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiewioraa1 Re: Co kupujecie w LIDLU? IP: 81.190.124.* 02.02.07, 11:41 Ja kupuje ciasto francuzkie (takie zrolowane), mozna z niego zrobic pyszne ciastka :) Odpowiedz Link Zgłoś
mo-rel-ka Re: Co kupujecie w LIDLU? 02.02.07, 14:14 od czasu do czasu słodycze, poza tym nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 35h Re: Co kupujecie w LIDLU? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 00:47 mleko, buraczki w słoiczku, batony a'la Snickers lub Mars, cukier, mąka, szpinak, zupa pomidorowa, przyprawy, ser półtłusty, jogurty, chrzan, majonez 80 %, musztarda (produkowana przez Kamisa), odświeżacz powietrza, mrożona herbata, wołowina mielona, herbatki owoocowe. Więcej nie pamiętam....:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Co kupujecie w LIDLU? IP: *.172.103-84.rev.gaoland.net 10.02.07, 06:15 We francuskim sporo rzeczy (mają np. świetną marynowaną paprykę, niedrogie ślimaki i wybór niedrogich, pysznych win). Ale w Polsce odważyłabym się chyba tylko na tą paprykę (o ile byłaby tak samo zapakowana i tej samej jakości - w identycznej cenie napewno nie jest) albo na produkty markowe. Nic z nalepką "Wyprodukowano {w Polsce] dla Biedronki/Lidla/innego dyskontu nie wchodzi w grę. Nie te standardy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Co kupujecie w LIDLU? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.07, 13:41 oh ah naprawde-nie te standardy...?niektorym to sie za granica troche w glowach poprzewracalo... wracajac do watku: ja kupuje w lidlu rzadko (bo nie ma w okolicy), jak juz jestem to: herbate zielona waniliowa, plyn do czyszczenia kabin prysznicowych(naprawde ok), mydlo w plynie-takie biale w duzym opakowaniu-ladnie pachnie, przelewam je do pojemnikow w kuchni i lazience do mycia rak, czasami rucole (a tak a'propos-udalo sie moze komus rucole w doniczce wychodowac?-ja probowalam ale nie wyszlo...)pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
angieblue26 Re: Co kupujecie w LIDLU? 10.03.07, 15:36 Ja tez zaopatruje sie we francuskim i akurat wina sa tam dosc poslednie. Odwazylam sie dwa razy, wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Co kupujecie w LIDLU? IP: *.172.103-84.rev.gaoland.net 02.04.07, 18:38 Zależy czego oczekujesz. Na "codzienne" wino, często używane do gotowania, nie przeznaczam więcej niż 2-3 euro za butelkę i akurat w Lidlu łatwo w tej cenie coś przyzwoitego znaleźć (ostatnio np. Grand Ordinaire burgundzkie). A poza tym zauważyłam, że w supermarketach miewają dokładnie te same wina, tylko często droższe (ostatnio zauważona przebitka to 2 euro na zwykłym Cotes du Rhone). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: Co kupujecie w LIDLU? IP: *.pools.arcor-ip.net 10.02.07, 21:27 Nie wiem czy w Polsce ale w Niemczech jest dobre czerwone lekko gazowane wino Lambrusco ktore czesto wlasnie w Lidlu latem kupuje, dobrze schlodzone smakuje dobrze w upalne dni. Odpowiedz Link Zgłoś
bodzia11 Re: Co kupujecie w LIDLU? 10.02.07, 21:42 Jezeli idzie o papryke, to musze Cie zmartwic - nie jest to ta papryka, ktora jest sprzedawana we Francji. Ta sprzedawana w Polsce nie jest grillowana przed zamarynowaniem, tylko marynowana z lupinka - poprostu to nie to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: Co kupujecie w LIDLU? IP: *.pools.arcor-ip.net 10.02.07, 21:50 Tez sie nacielam na polskich produktach nie w Lidlu tylko w innym renomowanym supermarkiecie, wiadomo nie kupie wiecej poniewaz nie jest to ta jakosc i smak ktora mamu tu. Jedynie co smakowalo mnie z Polski, pieczarki marnowane w occie - na zachodzie rzadkosc! Odpowiedz Link Zgłoś
magdazielinska Re: Co kupujecie w LIDLU? 11.02.07, 09:13 NIC :) odkąd w minione wakacje kupiliśmy piersi z kurczaka (pakowane) w których znależliśmy po otwarciu paskudne i obrzydliwe larwy jakiegos robactwa :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: Co kupujecie w LIDLU? IP: *.pools.arcor-ip.net 11.02.07, 10:26 Odpowiadasz na : magdazielinska napisała: > NIC :) odkąd w minione wakacje kupiliśmy piersi z kurczaka (pakowane) w których> > znależliśmy po otwarciu paskudne i obrzydliwe larwy jakiegos robactwa :( *************** Dlaczegos nie zaniosla te okazy zaraz do sklepu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fet Re: Co kupujecie w LIDLU? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 00:30 świetne są mrożonki, szczególnie szpinak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaity Ciasto serowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 12:51 W krytycznym momencie (np. niezapowiedziana wizyta koleżanki) całkiem się sprawdza. Warstwa ciasta (smakuje herbatnikowo), na to warstwa masy twarogowej: bywa bez dodatków, bywa z mandarynkami, dziś kupiłam z rabarbarem. Całość wilgotna, niezbyt słodka i nieprzearomatyzowana. Smaczna bardzo! No wiem, sama chemia, ale tak perfidna, że w cieście nie czuć posmaku utrwalaczy i konserwantów ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
stoodent amaretto 11.03.07, 15:31 a do ciasta polecam Amaretto. Zakupiłem w piątek i z żoną zrobiliśmy degustację, bałdzo doooobre. Polecam z mleczkiem skondensowanym i lodem, posypane wiórkami koczelady ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: Co kupujecie w LIDLU? IP: *.171.130.126.crowley.pl 10.03.07, 21:36 OK, może LIDL nie oferuje produktów z najwyższej półki, jednak zestawianie go w jednym szeregu z Biedronką czy np. Leader Price to lekka przesada. W LIDLU spokojnie można znaleźć smaczne produkty, a większość artykułów spożywczych "wyprodukowanych dla LIDLA" pod względem smaku nie odbiega od markowych, reklamowanych odpowiedników. Zdecydowanie polecam LIDLA! Odpowiedz Link Zgłoś