Gość: Arnold IP: *.teleton.pl 25.12.02, 17:14 Jakie ryby spożywaliście w wigilię.Ja z rodziną nie kupuję już karpia od kilku lat.Kupuję łososia i tołpygę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AST Re: JAKIE RYBY IP: *.dialo.tiscali.de 26.12.02, 22:00 Karpia oczywiscie! Lososie i inne moge miec na inne okazje, ale raz do roku, na Wigilie musi byc karp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anma Re: JAKIE RYBY IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.12.02, 16:41 Moja rodzina przepada za karpiem, więc musi być karp. Ale ja karpia w ogóle nie jadam bo nie lubię. Dlatego po grecku robię dorsza. Pycha..... Tołpyga tez czasem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bef Re: JAKIE RYBY IP: proxy / *.chello.pl 28.12.02, 00:57 Tołpyga w galarecie (w sklepie była świeższa od karpia, ale tylko kawałki daleko od klientów) i śledzie. A propos świeżości: widzieliście te apetycznie ciągnące się nitki jakiegoś śluzu, kiedy sprzedawca podnosił kawałek ryby do góry ? Albo ryby w lodzie, których powierzchnia była wyraźnie spocona ? Przed świętami widziałam to zawsze, gdy byłam przy rybach w sklepie, błee.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANIELA Re: JAKIE RYBY IP: *.ipt.aol.com 28.12.02, 01:12 Gość portalu: Arnold napisał(a): > Jakie ryby spożywaliście w wigilię.Ja z rodziną nie kupuję już karpia od > kilku lat.Kupuję łososia i tołpygę. U MNIE W RODZINIE ZAWSZE JEST JEDEN MALY KARP ZA KTORYM PRZEPADA MOJ BRAT JA OSOBISCIE JADAM LOSOSIA PSTRAGA I INNE.WRACAJAC DO KARPIA DLA LEPSZEGO SMAKU MARYNUJEMY GO W WARZYWACH.PYCHA CALKIEM INNY SMAK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosposia Re: JAKIE RYBY IP: *.pl 28.12.02, 21:17 Jeśli nie smakuje Ci smażony karp, to po prostu upiecz go w całości ( oczywiśie bez głowy i wypatroszony). Ja nacieram go wtedy solą i jakąś przyprawą do ryb, i piekę w ok.200 stopniach bez przykrycia. Jest rewelacyjny!!! Miłośnik ryb ( taki jak mój mąż ) pochłonie całego!!!! Odpowiedz Link Zgłoś