marva 12.05.06, 10:51 Jesli macie jakieś fajne pomysły to prosze podzielcie się ze mną. Jutro robimy z meżem grila urodzinowego dla synka i nie mam za bardzo pomysłu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marva Re: bagatella 12.05.06, 11:41 www.gotowanie.wkl.pl/przepis9180.html www.gotowanie.wkl.pl/przepis9180.html Jak widac nie mam co opatentować, bo ktos juz to przede mną wymyślił. Dobrze, że chociaż widziałas kiełbase. Dziękuję za radę. A to mój Bartuś kochany Odpowiedz Link Zgłoś
marva Re: Sałatka grillowa, znacie jakies przepisy? 12.05.06, 11:48 Hmmm widać spostrzegawczość nie jest moja dobrą stroną... Juz znalazłam, dzięki:o))) Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Sałatka grillowa, znacie jakies przepisy? 12.05.06, 14:22 1. Ziemniaczana /ziemniak, jajko, ogórek kons., kiełki sojowe, majonez, sól, pieprz/ 2. Sałata, różne warzywa świeze, sos vinegrette /polecam knora w małej saszetce/ 3. Papryka czerw, bakłazan /ew. cukinia/ podpieczone do miękkosci na patelni teflonowej bez tłuszczu, do tego pomidory bez gniazdek nasiennych i sos /oliwa, czosnek, pieprz, sól lub sosojowy/ 4. albo po prostu pokrojone różne warzywa na osobnych półmiskach lub jednej dużej desce /efektownie wygląda/ + 2,3 rodzaje dipów do tego /czosnkowy, tysiaca wysp, jogurtowo-szczypiorkowy/. Odpowiedz Link Zgłoś
betsypetsy Re: Sałatka grillowa, znacie jakies przepisy? 12.05.06, 21:40 kartoffelsalat - niemiecka kartoflana,ziemniaki w talarki, cebula posiekana, majonez, można dodać ogórka konserwowego albo podsmażone kawałeczki boczku, pycha Odpowiedz Link Zgłoś
reginnka Re: Sałatka grillowa, znacie jakies przepisy? 16.05.06, 15:24 bez boczku to ziemniaczana i wspaniała do mięsa kiełbasy zamiast chleba -jak ja niecierpię chleba przy kiełbaskach z grila :-} Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: Sałatka grillowa, znacie jakies przepisy? 12.05.06, 21:57 do imprezy grillowej nie ma nic lepszego niz surowy kalafior z sosem czosnkowo koperkowym (takim z tartym zoltym serem w srodku najlepiej) ewentualnie grillowane pieczarki z czarnuszka cebulka, odrobina oliwki i pieprzem Odpowiedz Link Zgłoś
reginnka Re: Sałatka grillowa, znacie jakies przepisy? 16.05.06, 15:26 albo warstwowo ułozone warzywa : kukurydza ,pomodor ,ogórek świeży ,papryka świeza,konserwowy ogórek ,jajka na twardo zalane sosem czosnkowym -pozostawione w lodówce na kilka godzin-pyyyycha Odpowiedz Link Zgłoś