Gość: fisztka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 10:36 ma ktos jakis fajny pomysl co mozna zrobic z kalarepy? plisss odp szybko:) glodna jestem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: leda10 Re: kalarepa-pomysly? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 10:52 zupę, surówkę... szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=kalarepa&ile=15&sort=data_desc&spojnik=and&forum=77&poz=0&A_szukaj=temat&x=5&y=4&zywe=2 Odpowiedz Link Zgłoś
tadek-niejadek Kalarepa duszona 27.06.06, 12:06 Proszę skopiować moje dzisiejsze plany: sporą kalarepę pokroić w paseczki, dodać do niej poszatkowaną cebulę ze szczypiorem, poddusić dobrze z dodatkiem oleju i gdy już będzie miękka zalać sosem pomidorowo - musztardowym. Sos: zasmażka rozprowadzona wodą / bulionem z kostki z dodatkiem musztardy, koncentratu, soli i cukru. "Kalarepkę" można wzbogacić przez dodanie w trakcie duszenia splasterkowanych parówek lub kawałków pieczonego kurczaka albo innego np. gotowanego mięsa. Smacznego! Pzdr - tn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosposia Re: kalarepa-pomysly? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 12:13 Kalarepkę/kabaczek/cukinię pokroić w kostkę, poddusić na maśle,posolić, popieprzyć, dodać śmietankę, koperek.Te same warzywa można wydrążyć i faszerować mielonką mięsną.Do tego sosy pomidorowy, czosnkowy, musztardowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iś Re: kalarepa-pomysly? IP: *.kolonianet.pl 27.06.06, 12:18 Można faszerować jak gołąbki, ale trzeba wpierw obgotować, można faszerować grzybami, moje kalarepki rosną, a ja czekam na kurki. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f proszę: 27.06.06, 12:24 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=34616547&a=34631510 Odpowiedz Link Zgłoś