shilla01 08.07.06, 12:57 czy można mrozić ser ?? jeśli tak to jak . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: SERY - mrozimy ???? 08.07.06, 13:04 zdarzało mi siw rozić. w kawałku. potem raczej uzywałam do dań na ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: SERY - mrozimy ???? 08.07.06, 13:11 jaki jest po rozmrozeniu? nie nadaje sie potem na kanapke? Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: SERY - mrozimy ???? 08.07.06, 13:18 moim zdaniem nie za bardzo. Konsystencji nie umiem opisać :) poza tym to prawdopodobnie zalezy od sera / zawartości tłuszczu itp nadaje sie do zapiekanek. lasagnii itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackk3 Re: SERY - mrozimy ???? IP: *.abhsia.telus.net 09.07.06, 04:23 Are you crazy??? A tak na powaznie to raczej nie (nie sprecyzowalas o jakie sery chodzi). Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r Re: SERY - mrozimy ???? 09.07.06, 09:48 Biały ser mozna zamrozić. Po rozmrożeniu go w lodowce, wykorzystuję go do pieczenia sernika, do nalesników. Po wyjęciu go z zamrażalnika, przekładam go do lodówki, bo gdyby rozmrażał się w ciepłym miejscu, to wypłynie z niego dużo wody i będzie ciapa. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena2lbn Re: SERY - mrozimy ???? 09.07.06, 12:07 Jesli pytasz o mrozenie żółtych serow......to mozna. Nie sa po rozmrozeniu rewelacyjne,ale w celu unikniecia zepsucia ja to wyprobowalam. Po rozmrozeniu nadaje sie glownie do starcia do zapiekanek,pizzy. kruszy sie,ale jest zjadliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Dół nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 22:31 nawet nie trzymamy niżej niż + 6-10 'C Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: SERY - mrozimy ???? IP: *.info / *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 13:27 Biały tak, żółty nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigben Re: SERY - mrozimy ???? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.07.06, 21:41 Jeśli chodzi to żółty ser, to mrożę, ale tylko starty. Nadaje się potem do posypywania i zapiekania potraw w piekarniku. No i można bez problemu wyjąć taką ilość, jaka jest nam akurat potrzebna (nawet jeśli wszystko jest w jednym pojemniku), a reszta z powrotem do zamrażarki. Odpowiedz Link Zgłoś