Gość: puchatek IP: proxy / 172.30.1.* 12.02.03, 12:41 Bardzo prosze o wasze przepisy na ulubione szybkie (!) i smaczne sałatki z szynką, pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :) Re: sałatki z szynką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.03, 13:12 seler konserwowy (ze słoika) szynka starta na grubych oczkach bądź pokrojona w paski kukurydza jajko na twardo ewentualnie zeby nie było zbyt mdłe mozna dodać starte kwasne jabłko lub pokrojone ogóreczki kiszone albo korniszony według gustu majonez sól,pieprz smacznego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: sałatki z szynką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.03, 13:12 polecam stronkę kulinarną www.mniammniam.pl pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: sałatki z szynką IP: *.kety.sdi.tpnet.pl 12.02.03, 14:33 Moja ulubiona, taka trochę na słodko: puszka kukurydzy, 5-6 jajek na twardo, słoik selera, szynka pokrojona w kostkę i kilka plastrów ananasa, przyprawić i wymieszać z majonezem Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: sałatki z szynką IP: *.chello.fr 13.02.03, 10:17 obrane gotowane ziemniaki, pokrojone w kostke + szynka ( moze byc ta z puszki )pokrojona ma male kawalki + jajka ugotowane, rowniez pokrojone + pokrojone pomidory majonez pietruszka wszystkie skladniki wymieszac, polaczyc z majonezem, doprawic jesli potrzeba, wlozyc na godz. do lodowki i gotowe:-) aha! ziemniaki ugotowac w mundurkach, najlepiej dzien wczesniej, wlozyc juz zimne do lodowki, pozniej je obrac i kroic; w ten sposob beda sie lepiej kroic i mniej rozpadac:-) Pozd. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: sałatki z szynką 13.02.03, 10:13 Szynka, żółty ser i ananas pokrojone w kostkę, do tego kukurydza i majonez. Fajnie smakuje doprawiona sporą ilością czosnku. Odpowiedz Link Zgłoś
dagg Sałatka pięcioskładnikowa 13.02.03, 21:36 1.Szynka pokrojona w drobną kostkę lub cienkie paseczki. 2.Brzoskwinie z puszki pokrojone w kosteczkę. 3.Jaja na twardo również w kosteczkę. 4.Kukurydza z puszki. 5.Ser żółty w kostkę albo starty na tarce o dużych oczkach. Ułożyć warstwami i przykryć warstwą majonezu. Nie potrafię podać proporcji, bo przepis podpatrzyłam i zawsze robiłam to na oko. Tak miej więcej wszystkiego po równo, potem się próbuje i ewentualnie czegoś dokłada. Moja wersja: wszystkie składniki mieszam, a majonez łączę z jogurtem naturalnum. Sałatka jest pyszna! Pozdrawiam Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś