Gość: nena IP: 89.171.148.* 29.07.06, 19:32 j.w podajcie łatwy proszty szybki sprawdzony przepis z góry dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chani-nr1 Re: kawa mrozona 29.07.06, 23:19 kawę rozpuszczalną utrzep z cukrem i wodą (ja robię to w słoiczku), przelwewa mdo szklaneczek, zalewam zimnym mlekiem i dodaję po gałce lodów oprószonych kakao... + słomki kolorowe. na 5 minut do zamrazalnika i gotowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daria Re: kawa mrozona IP: *.pro-internet.pl 30.07.06, 14:00 Zimna kawa rozpuszczalna + lody waniliowe + bita śmietana w sprayu na górę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: kawa mrozona IP: *.v.pppool.de 30.07.06, 14:07 Gość portalu: daria napisał(a): > Zimna kawa rozpuszczalna + lody waniliowe + bita śmietana w sprayu na górę. To jeszcze takie pytanie: jakie proporcje woda/kawa macie do tej kawy rozpuszczalnej? Takie same jak na goraca kawe, czy tez do mrozonej musi byc mocniejszy napar (czyli wiecej "proszku")? Dzieki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
sophisticated_shrew Re: kawa mrozona 30.07.06, 14:09 ja daję [do szklanki z frappe dużej] 3 łyżeczki neski, 2 łyżeczki cukru dolewam wody tak 1/4 i mieszam takim czymś do frappe :) potem dolewam mleka 2% i znowu mieszam jeszcze ze 3 kostki lodu i gotowe Odpowiedz Link Zgłoś
ejola Re: kawa mrozona 04.08.06, 13:12 Ja jak wyżej: zimna kawa rozpuszczalna, lody waniliowe, bita śmietana w sprayu na górę Kawę robię taka mocną jaką każdy w domu zwykle wypiłby gorącą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: kawa mrozona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 10:03 do blendera wsypać: łyżka kawy rozpuszczalnej, 1 łyżka capucino, zalać zimnym mlekiem (ok szklanki), dorzucić sporo kostek lody i zmiksować. można dosłodzić cukrem. pyyycha :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rita Re: kawa mrozona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 17:00 Na jedną porcję: 1,5 młż kawy rozpuszczalnej zalewan w 2/3 wodą, słodzę 1,5 młż cukru, mieszam, studze, wstawiam do lodówki; na to porcja lodów waniliowych, na to z kolei porcja bitej smietany i posypuję kawą rozpuszczalną dla dekoracji + słomka. Przed wypiciem zamieszać. Odpowiedz Link Zgłoś