IP: *.brno.worldonline.cz 20.02.03, 22:53
Sluchajcie jak sie robi buraczki (ew. z chrzanem) na cieplo. Nie mam pojecia
jak doprawic, zawsze wychodzi jakos mdlo i bez sensu.
Obserwuj wątek
    • Gość: kaska Re: buraczki IP: *.tele2.pl 20.02.03, 23:04
      ja kupuje mrozone buraki w Tesko, w pudelku (po co mam sama scierac???), daje
      do garnka, dodaje sol, pieprz (malo) i cukier koniecznie. A potem zabielam i to
      tyle. Wychodza b dobre.
      • Gość: annamaria Re: buraczki IP: 148.246.104.* 20.02.03, 23:14
        a jesli nie mam gotowych, to scierac buraczki swieze, czy tez juz ugotowane,i
        na jakich otworach? i czym zabielic?
        • Gość: kaska Re: buraczki IP: *.tele2.pl 20.02.03, 23:16
          zabiela sie tradycyjnie smietana;-)
        • Gość: bolewora Re: buraczki IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.02.03, 23:22
          Ściera się buraczki ugotowane. Jeżeli chodzi o tarkę to w zależności od
          upodobań ja naprzykład zawsze trę na drobnej jarzynowej ale wiele osób trze na
          takiej do ziemniaków
    • Gość: kluba1 Re: buraczki IP: *.we.client2.attbi.com 20.02.03, 23:26
      buraczki ugotowac lub upiec( w mikrofalowce tez mozna) zetrzec na tarce na
      wybrana grubosc, dodac soli, cukru, octu lub cytryny, ja lubie troche kwasnej
      smietany i ... pycha !! Do tego schabowy z kostka i ziemniaczki !!!
      • aniutek Re: buraczki 21.02.03, 06:12
        Gość portalu: kluba1 napisał(a):

> buraczki ugotowac lub upiec( w mikrofalowce tez mozna) zetrzec na tarce na
        > wybrana grubosc, dodac soli, cukru, octu lub cytryny, ja lubie troche kwasnej
        > smietany i ... pycha !! Do tego schabowy z kostka i ziemniaczki !!!

jak Kluba ino zamiast smietany daje troche oliwy lub masla i plaska lyzke maki, dobrze
        wymieszac i bajka :)
        skoro wychodza Ci mdle dodawaj soku z cytryny az do skutku : )
        • Gość: marcee Re: buraczki _______mniamMMMMM IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.03, 14:59
          wlasnie tak jak pisze Aniutek (caluski przy okazji) , dodawac do skutku soku z
          cytrynki

jadlam kiedys pycha salatke z gotowanych buraczkow na zimno, buraczki w
          plasterki, cwiartki jajka na twardo i kiszony pokrojony w kostke ogorek do tego
          jakies ziola, naprawde bardzo smaczna, mozliwe ze byly tez pieczarki gotowane w
          tym

bardzo lubie buraczki i barszczyk, tez kiszony ale cos w Polsce ostatnio jakies
          buraczki sa dziwne bo kisi sie jakos niesmacznie i blyskawizcnie psuje...
    • hania_76 Re: buraczki 21.02.03, 09:59
      Gotuję buraczki "al dente" i ścieram na tarce. Dodaję trochę masła, sok z co
      najmniej połówki cytryny, sól i pieprz i duszę jeszcze trochę.

Jeśli mają być na zimno z chrzanem - nie dodaję masła, tylko studzę i tak długo
      dodaję starty chrzan aż nabiorą pożądanej ostrości.
    • Gość: Zygi Re: buraczki IP: 194.74.143.* 21.02.03, 12:41
      dzieki, chodzilo o te na cieplo, sprobuje co tym razem wyjdzie... ciagle nnie
      moge odtworzyc smaku zapamietanego od innych...kucharzy (nie darzy sie mi oj
      nie darzy)

pozdrawiam buraczkowo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka