asia261 02.09.06, 12:18 no właśnie, mylą mi sie bardzo te warzywka,; kabaczek, cukinia a nawet bakłażan - dla mnie są bardzo podobne:-) powiedzcie czy się różnią? .... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
migotunia Re: kabaczek czy cukinia? 02.09.06, 19:58 Baklazan ma kolor ciemnego granatu, prawie czarny. Wyglad takiej prawie duzej gruszki. Kabaczek ma kolor zolty, wyglad grubiutkiego ogorka, z szerszym koncem z jednej strony. Cukinia ma kolor zielony, wyglad grubszego ogorka. Smakowo cukinia i kabaczek sa bardzo podobne. Ja uwielbiam panierowane i smazone lub nadziewane ryzem, warzywami i mieskiem. Baklazan jak dla mnie ma smak najmniej z nich ciekawy - jesli sie go smazy to trzeba uwazac bo chlonie tluszcz jak gabka przez co lepiej unikac smazenia bo taki kabaczek ma mnostwo kalorii. Mozna tez go nadziewac. Odpowiedz Link Zgłoś
asia261 Re: kabaczek czy cukinia? 03.09.06, 11:46 dzieki, jutro wybiore sie na zakupy i zrobie go razem z pomidorkami, cebuolka, i czosnkiem jako sosik do spagetti - chyba mozna co? umyje dokładnie 9tj tego kabaczka lub cukinie - a własnie co bedzielepiej pasować? - i dodam od razu do sosiku. mozna tak? Odpowiedz Link Zgłoś