mzrr21 18.09.06, 15:00 Znowu się narażę. Dostałam wczoraj awokado - szt. 1. Co z tym zrobić? Nie wyrzucę bo mi szkoda, ale ........... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
houhou Re: Awokado 18.09.06, 15:24 Po pierwsze - wyszukiwarka! Można np. tak: kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=1472 Ja sobie odpuszczam natkę i cebulę, a dla rozrzedzenia dodaję łyżkę jogurtu. Jem z surową marchewką. --------------- "(...)nawet żyrafę ze stołka jak bieda... i tylko jeża przelecieć się nie da!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
sherman-doberman Re: Awokado 18.09.06, 15:45 1, podziel surowy kalafior na malutkie kwiatki(aby były dwie solidne łychy). rozgnieć ząbek czosnku. wymieszaj z niewielką ilością majonezu. pokrój w malutkie kostki surową szynkę wędzoną, przysmaż lekko bez tłuszczu na patelni i dodaj to do tej mieszanki. podziel avocado na pół, wyjmij pestkę i napełń mieszanką. 2.kup z 15 gotowanych sporych krewetek, rozdziej je z pancerza, pokrój drobno zostawiając 6 na ozdobę. ubij śmietankę, dodaj pokrojone krewetki, trochę koperku. soli, i wypełnij masą dziury po pestce. udekoruj pozostałymi krewetkami. Spożywać jako zimną przekąskę przed głównym daniem. Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: Awokado 18.09.06, 17:34 dobry jest koktajl: pół awokado + mleko + trochę cukru --> zmiksować. Odpowiedz Link Zgłoś
madelon1 Re: Awokado 18.09.06, 19:47 1. po prostku przekroj na pol, dodaj soli, pieprzu albo balsamiczny ocet i zjedz 2. salatka z awokado i kurczkiem pieczonym na zimno - klasyka/moze tez byc w kanapce 3. dodaj do jakiejkolwiek salatki 4. guacamole - awokada rozgniecione z czosnkiem, chilli, oliwa, sok z cytryny 5. dodaj do taco's, fajitas, burritos- cokolwiek meksykanskiego Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Awokado 18.09.06, 19:47 przepolowic, wyjac pestke, wyjac ze skorki guacamole - ugniesc widelcem z dodatkiem soku z limonki mozna domieszacz szczypiorek, serek smietankowy- homo, pomidory posiekany pokroic w plasterki na kanapke - dobre z pomidorem lub papryka Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: Awokado 18.09.06, 19:49 przekroj na pol w zdluz, wbij w pestke noz lekkko przekrec pestke trzymajac polowke owocu w reku skrop cytryna polowke w lupince pokroj nozem w kratke, potem wyjmij lyzka na talerz z salata, z cebulka i z tunczykiem Odpowiedz Link Zgłoś