Dodaj do ulubionych

patelnia zeptera

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 19:58
niestety nie umiem na niej smazyć nalesników ani placków ziemniaczanych.Do
mięsa super ale do placków katastrofa.Co robie źle?
Obserwuj wątek
    • ba_nita Re: Nic - ona się po prostu do tego nie nadaje.n/t 18.09.06, 20:16

• Gość: wiolka Re: patelnia zeptera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 20:18
      a już myślałam że to moja wina,dobrze że nie wyrzuciłam starej patelni :)
    • Gość: milka Re: patelnia zeptera IP: *.metronet.pl 18.09.06, 21:49
      Nie wiem Co masz przeciwko smażeniu naleśników na tej patelni? Ja smażę od 8 lat
      na takiej patelni i wychodzaą super cienkie , bez grama tłuszczu...no może z
      jedną kroplą oleju. Wystarczy bardzo dobrze rozgrzać patelnię. Powodzenia !
      • aka10 Re: patelnia zeptera 18.09.06, 22:02
        Do nalesnikow wlasnie takiej uzywam,zawsze wychodza idealne na minimalnej
        ilosci oleju.Pozdrawiam.
        • vernalis1 Re: patelnia zeptera 19.09.06, 14:49
          pamietam, że na początku tez miałam z nia problemy- a teraz tylko naleśniki z
          tej mi wychodza jak nalezy - cieniutkie, idealne do zawijania. Poprostu
          któregoś razu nareszczie mi sie udały, i tak juz zostało :)jajecznica tez
          wychodzi wspaniale, omlety także :)spód usmazony a góra koncertowo ścieta.
          Pozdrawiam. Dorota
          • sanis Re: patelnia zeptera 19.09.06, 16:43
            Ja na takiej patelni smażę z powodzeniem ponad 10 lat.
            Najpierw trzeba ją dobrze rozgrzać. Możesz to sprawdzić strzepując krople wody
            (z umytej dłoni)wprost na patelnię. Jeśli krople od razu nie wyparują, tylko
            zaczną formować się w kulki, które wędrują po powierzchni, możesz po ich
            wyparowaniu nalać odrobinę tłuszczu. Jakość tłuszczu również jest ważna. Tylko
            olej lub dobra margaryna do smażenia ("palma" w opakowaniu koloru złotego z
            brązowym napisem). Niestety nie pamiętam jaka to firma. Pierwszy naleśnik usmaż
            na pełnymj gazie. Potem zmniej odrobinę płomień, bo grozi to przypaleniem całej
            reszty.
            • sanis Re: patelnia zeptera 19.09.06, 16:44
              sorry za literówki
              • bea123456789 Re: patelnia zeptera 19.09.06, 16:58
                a ja również uważam że ta patelnia jest gorsza do pieczenia bo ma gruby spód i
                to jest powodem żę musi być bardzo dobrze rozgrzana i przede wszystkim ja myję
                ją proszkiem do naczyń żeby nie było żadnej drobiny bo choć się wydaje umyta to
                potem łatwo do niej coś przywiera. Do smażenia najlepsza teflonowa, ale do
                duszenia mięska sosów do robienia przecierów na zimę to jest super taka,
      • Gość: cass Re: patelnia zeptera IP: *.231.6.95.koba.pl 04.05.13, 08:53
        Czy mogłabys nagrac filmik jak smażysz te naleśnikii przesłać mi na maila? Bo ja próbuję, próbuję i nic :(
    • Gość: wiolka Re: patelnia zeptera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 21:47
      na początku wszystko mi na niej wychodziło i naleśniki i placki ziemniaczane a
      teraz nawet na rozgrzanej nie daję rady i nie wiem dlaczego
      • sanis Re: patelnia zeptera 20.09.06, 10:40
        wiolka, może zadzwoń do kosultanta z zeptera lub bezpośrednio do firmy, zgłoś
        reklamację. W koću mają "wieczystą gwarancję" :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka