Gość: Wioletta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 13:19 Witam,chcę dziś ugotować zupę serową z groszkiem ptysiowym.Kupiłam już groszek ptysiowy,serki topione....co dalej ?poradźcie,z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagoda9999 Re: zupa serowa 14.11.06, 14:03 Ja robię tak: Cebulę pokrojoną w kostkę (ok. 3 szt.) należy zeszklić na tłuszczu (nie rumienić). Następnie dolać bulionu lub wody. Do gotującej się zupki wrzucam w małych porcyjkach ok. 30 dag mięsa mielonego przyprawionego, jak na kotlety mielone. Dalej dodaję pokrojone 2-3 serki topione ziołowe. Kiedy się rozpuszczą zupa jest gotowa. Można przyprawić do smaku solą i pieprzem. Odpowiedz Link Zgłoś
fiona_76 Re: zupa serowa 14.11.06, 14:30 Ja robie tak: gotuje 1 litr wody, gdy sie zagotuje dodaje 2 kostki rosolku z kury Knorra (jesli masz czas to mozesz ugotowac lekki rosolek na nozce z kurczaka). Jak kostki sie rozpuszcza wrzucam 2 serki topione (kazdy ma po 100g) i rozcieram je w bulionie "rozga". Mozna do smaku dodac pieprzu i lyzeczke chrzanu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wioletta Re: zupa serowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 14:33 Dziękiza pomoc,zrobię na bulionie z kostki,będzie szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś