Dodaj do ulubionych

serek homogenizowany we wiaderku 1kg na sernik ??

IP: *.net138.okay.pl 21.12.06, 14:03
kupiłma taki własnie ser półtusty,czy on nadaje sie na sernik np z rosą.nigdy
w zyciu nie robiłma sernikai jestem zielona w tych sprawach :(( nie wiem czy
to ser na typowy sernik na zimno z galarteka czy na zwykły sernik też bedzie
dobry ??
Obserwuj wątek
    • Gość: ala Re: serek homogenizowany we wiaderku 1kg na serni IP: *.pr.radom.net 21.12.06, 16:04
      robilam zwykly sernik, był bardzo dobry, ale jak dla mnie za delikatny. Na
      sernik na zimno na pewno doskonały
    • wiedzma30 Re: serek homogenizowany w wiaderku 1kg na serni 21.12.06, 16:23
      Najlepszy jest nie homogenizowany, a mielony - tez mozna kupic w wiadeku albo w
      folii - ale taki tez jest ok.

Trzeba tylko pamietac, zeby po dodaniu go do ciasta, ustawic mikser na
      najmniejsze obroty, albo w ogole recznie wymieszac - bo inaczej ciasto zrobi sie
      b.rzadkie.
      • Gość: serek Re: serek homogenizowany w wiaderku 1kg na serni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 13:31
        Kupiłam ser mielony w wiaderku i dopiero w domu zorientowałam się , że w
        składzie jest min guma guar, żelatyna.
        Wyrzucić od razu czy ryzykowac wypiek sernika?
        Uzywaliście takiego wynalazku?
        • mariusz_d1 Re: serek homogenizowany w wiaderku 1kg na serni 24.12.06, 14:43
          W zeszłym roku użyłem takiego "wynalazku" nie było tragicznie ale i nie za
          dobrze. Po 3 dniach sernik na "wynalazku" miał taką konsystencję jak sernik na
          tradycyjnym serze(przepuściłem raz przez maszynkę i 3 razy praską do
          ziemniaków)po wystygnięciu (w tym roku piekłem sernik "tradycyjnie")
        • taksoofka Re: serek homogenizowany w wiaderku 1kg na serni 30.12.06, 10:29
          jezuuuu ten serek we wiaderkach jest okropny.... do niektorych dodaja maczke z
          chleba swietojanskiego.. smakuje wstretnie

moze juz jest za pozno ale wyrzuc, szkoda twoego czasu, pracy i reszty
          skladnikow

t.
        • linn_linn Re: czytac etykiety 30.12.06, 10:52
          Niestety czasy teraz takie, ze zanim cos kupimy trezba obowiazkowo przecyztac
          cala etykiete / a juz na pewno skladniki /. Ostatnio widzialam na polce dzem
          cytrusowy, ktorego glownym skladnikiem sok z...jablek. Malo tego, dzem
          pochodzil z produkcji biologicznej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka