Gość: gość Radio nastawione na Radyjo / TV na Drzyzgę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 21:11 - margaryna i inne smarowidła - mleko - móżdżek - płucka i cynaderki - czernina - surówka z porów / brukwi / rzodkiewki - szczypiorek Odpowiedz Link Zgłoś
ruskie-pierogi Czosnek!!!!!!! 16.01.07, 15:59 Czosnek - najbardziej paskudny smród ze wszystkich smrodów. Najgorsza jest wersja śmierdzącego czosnkiem człowieka - najlepiej na drugi dzień po obrzarciu. Nie dość, że oddycha tym paskudztwem, to jeszcze cały jest przesiąknięty. Fu. Ble. :) Nie obrażajcie się wielbiciele czosnku - mnie od tego po prostu odrzuca tak, jak innych np. od koperku, kminku itp. Ale jedzcie - na zdrowie. Tylko potem odpocznijsie kilka dni w zaciszu domowym. Albo gdzies w plenerze. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axen Re: Zakazane produkty w waszej kuchni IP: *.aster.pl 16.01.07, 18:02 Ziemniaki, buraki, kukurydza, winogrona, cukier - jestem na MM Flaki, podroby, nóźki w galarecie, kaszanka, salceson, ryba zębacz, owoce morza - bo nienawidzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yatsec Gotowce w słoikach i mrożone, zupy w proszku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 18:28 margaryna, sosy do makaronów, podroby (choć moze z czasem sie do nich przekonam). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jatojem Re: Zakazane produkty w waszej kuchni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.07, 21:57 Matko kochana, ja jadam wszystko z tego co wymieniliście, jako niejadalne. Oczywiście czegoś unikam, a coś lubię bardzo. Ale czy faktycznie rzeczy przez Was wymienionych NIGDY nie używacie???? Śmiem wątpić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Nie ma nic zakazanego IP: 86.73.43.* 17.01.07, 00:57 Bo niby czemu? To, że czegoś nie używam (np. przyprawa Maggi, Vegeta) czy nie lubię (np. cynaderki) nie znaczy, że to nie ma wstępu do domu. Najwyżej tego nie przygotowuję i nie jem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefania Re: Zakazane produkty w waszej kuchni IP: *.pronet.lublin.pl 17.01.07, 17:18 ja też to wszystko jem i miewam się całkiem, całkiem.Czytając to wszystko śmiem twierdzić, że wśród wypowiadających się wyżej , są osoby, które same jeszcze nie prowadzą domu i wybrzydzają wyłącznie na mamusine jedzonko. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.alex Re: Zakazane produkty w waszej kuchni 21.01.07, 23:03 Od wielu lat sama gotuje i bardzo sie zgadzam z wiekszoscia przedmowcow co do niejadalnosci wymienianych produktow. Za to moja tasciowa nie wyobraza sobie gotowania bez VEGETY i oleju. Zawsze po jej obiadach cala rodzina ma problemy z zoladkiem odzwyczajonym od tlustego jedzenia przyprawionego chemia. A dom naprawde da sie prowadziac karmiac rodzine zdrowym i wlasnorecznie przygotowanym jedzeniem bez sztucznych dodatkow (od razu dodam, ze pracuje na pelnym etacie, mam dwoje malych dzieci i studiuje zaocznie - to tak zeby odeprzec od razu zarzut, ze trzeba miec duzo czasu...) Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Zakazane produkty w waszej kuchni 09.02.07, 20:38 Tez watpie. Poza tym czasem tez siegam w zakazane rejony :) Odpowiedz Link Zgłoś
dalja23 Re: Zakazane produkty w waszej kuchni 22.01.07, 00:09 keczap,bo po nim wszystko smaukuje tak samo.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cookie Re: Zakazane produkty w waszej kuchni IP: *.tvk.torun.pl 22.01.07, 10:14 Mięso - w każdej postaci. Nie ma wstępu do mojej lodówki. Odpowiedz Link Zgłoś
tivlaf Re: Zakazane produkty w waszej kuchni 22.01.07, 10:23 Wątróbka czyli "woń-trupka". Never ever! Odpowiedz Link Zgłoś
houhou Re: Zakazane produkty w waszej kuchni 22.01.07, 12:50 Wszystkie trutki typu Kucharki, Vegety itp. Napoje gazowane z wyjątkiem, od wielkiego dzwonu, Coca-Coli . Kminek. Majonez jakikolwiek. Napoje i nektary udające soki. Sosy, zupki z papiera. Kostki smakowe, rosołowe, ziołowe i inne. Gotowe sosy ze słoika. Podroby z wyjątkiem serc, żołądków i wątróbki. Tanie parówki. Wszelkie gotowce z mięsnym farszem. Mrożone filety i kostki rybne. Wszelkie sosy kanapkowe, dressingi itp. Odpowiedz Link Zgłoś
mo-rel-ka Re: Zakazane produkty w waszej kuchni 23.01.07, 13:45 zakazanych nie ma, raczej te których się unika...zawierające konserwanty MSG... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dexa Re: Zakazane produkty w waszej kuchni IP: *.chello.pl 09.02.07, 22:37 u mnie wszystkie wegetopodobne posypki smalec czipsy napoje gazowane slodzone kawa 3 w 1 masło wyroby czekaladopodobne.... brrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: Zakazane produkty w waszej kuchni 09.02.07, 22:45 wszelkiego rodzaju gotowce .. fuj .. choc moge zrozumiec osoby co nie maja czasu lub talentu i je kupuja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Zakazane produkty w waszej kuchni IP: 81.210.69.* 10.02.07, 11:16 Wegeta,magi,parówki,kiełbasy z sieci i wędzonki z promocji,margaryny do pieczywa Odpowiedz Link Zgłoś
nadia_m Re: Zakazane produkty w waszej kuchni 10.02.07, 18:02 wegeta, kostki smakowe, smalec, parowki, ketchup, chipsy, gotowe dania "do podgrzania", gotowe spody do ciasta i z reszta wogole nie kupuje polproduktow, chleb niektore dostaja dyspense jak mam gosci Odpowiedz Link Zgłoś
tekisk Re: Zakazane produkty w waszej kuchni 10.02.07, 19:48 ... i jeszcze herbata granulowana - toż to posklejane odpady z herbaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x głupstwa pleciesz! to tych odpadów musiałoby IP: *.olsztyn.mm.pl 10.02.07, 20:15 być więcej niż wynoszą zbiory herbaty. A skąd jeszcze te rzekome zmiotki na torebki z ekspresową? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Zakazane produkty w waszej kuchni IP: *.as.kn.pl 10.02.07, 21:25 Ocet. Wystarczy dodać odrobinę i potrawa natychmiast zaczyna cuchnąć i obrzydliwie smakować. Ci, którzy stosują w kuchni ocet, mają chyba jakiś problem z kubkami smakowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: Zakazane produkty w waszej kuchni IP: *.pools.arcor-ip.net 10.02.07, 22:10 Ocet octowi nie rowny, chyba masz na mysli ocet spirytusowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Zakazane produkty w waszej kuchni IP: *.as.kn.pl 10.02.07, 23:53 Ocet to po prostu kwas octowy, tyle że spirytusowy to roztwór czysty, a jakieś balsamico, winne itp - z domieszkami. Dla mnie to jedno świństwo. To główny składnik, kwas octowy nadaje potrawie obrzydliwy smak i zapach. Te domieszki to dla mnie tak, jakby dodawać do jajecznicy zgniłe jaja - raz w postaci czystej, a raz np. pomieszane z wodą różaną. Co by nie robić, w efekcie uzyskamy tylko mniej lub bardziej perfumowane świństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: Zakazane produkty w waszej kuchni IP: *.pools.arcor-ip.net 11.02.07, 00:04 Twoje sugestie, sa octy ktore maja wartosci lecznicze. Robiles juz kiedys sam ocet? Skoro nie, radze ci zrobic i go skosztowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Castorp Re: Zakazane produkty w waszej kuchni IP: 192.193.245.* 21.05.07, 16:07 Jeśli uważasz, że ocet winny czy balsamiczny to ocet spirytusowy z domieszką to muszę szczerze napisać, że jesteś w ogromnym błędzie... radzę zajrzeć do jakichś książek o podstawach gotowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Zakazane produkty w waszej kuchni IP: *.dint.wroc.pl 22.05.07, 11:51 Nie napisałem, że ocen winny to spriytusowy z domieszkami, ale że to kwas octowy z domieszkami. Odpowiedz Link Zgłoś
oto.jestem Nie jemy mięsa!!! 10.02.07, 22:52 Nie jemy mięsa (w tym drobiu, ryb, "owoców morza, itp). Wybraliśmy wegetarianizm :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paddinktun Zak. E i trans IP: *.gdynia.mm.pl 23.02.07, 13:07 Zupy w proszku, konserwy, margaryny (wszelkie roslinne tluszcze utwardzane), ocet, jesli cos ma wypisane za duzo E na opakowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paddinktun I oczywiscie polskie atrakcje... IP: *.gdynia.mm.pl 23.02.07, 13:10 ...smalec, salceson (wloski, oczka i uszka), nozki swinek, kurek, wieprzowina ogolniepojeta, golonka, flaki etc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda A co to znaczy nalozyc bana? IP: 195.157.192.* 23.02.07, 13:38 albo zbanowac? Troche pretensjonalne te "zapozyczenia" z angielskiego. Po polsku juz sie nie da? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: nie ma u mnie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 14:56 paluszki rybne mięso margaryna wafle ryżowe maca majonez gruszki pasztety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Zakazane produkty w waszej kuchni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 20:04 Wszystkie możliwe "zupki" w proszku oraz przyprawy sprasowane "zdrowe" i takie "aromatyczne"... Odpowiedz Link Zgłoś
jasmina_tdi Re: Zakazane produkty w waszej kuchni 24.02.07, 08:46 Nic, co zawiera skrobię modyfikowaną (odpadaja wszystkie gotowe sosy, dania, mieszanki przypraw, jogurty itp), unikam też wszystkiego, co zawiera glukozę lub cukier (a więc znów wszystko, co gotowe) oraz białego pieczywa i ziemniaków. Jak ide do sklepu, to okazuje się że wiekszość tego, co tam jest - odpada. Ostatnio cukier i skrobię modyfikowaną znalazłam w opisie na mrożonym szpinaku. Ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cav Re: Zakazane produkty w waszej kuchni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.07, 21:24 -zageszczane skrobia sosy -vegeta, maggi etc.(niestety niekiedy, z lenistwa, dopuszczam kostki rosolowe) -sosy w proszku -margaryna, rzadko maslo -wiekszosc slodyczy -biale pieczywo -i tym podobne :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cav Re: Zakazane produkty w waszej kuchni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.07, 21:27 ktos tu napisal, ze unika koncentratu pommidorowego. co z nim jest nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mańka Re: Zakazane produkty w waszej kuchni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 17:00 Jak to czytam, to mam wrażenie, że nic nie powinniście jeść. W końcu wszędzie teraz jest chemia i te pestycydy w owocach i warzywach wcinamy, aż miło, hormony, którymi są tuczone zwierzaczki, itp. itd. Fakt, nie używam vegety, bo nie chcę płacić 4 zł za sól, kostki rosołowe zastępują mi wywary np. z korpusów. Zakazane w mojej kuchni właściwie nic nie jest, ale takie rzeczy jak podroby, potrawy z czosnkiem, owoce morza, itp. mogą być przyrządzane pod warunkiem, że będą robione beze mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
inaa1 Re: Zakazane produkty w waszej kuchni 11.03.07, 19:23 nie ma takich. wszystko dozwolone, byleby świeże było... Odpowiedz Link Zgłoś
phase2 Re: Zakazane produkty w waszej kuchni 11.03.07, 19:55 mięso i ryby w każdej postaci vegeta, kucharek, kostki rosołowe i inne "przyprawy" mleko dania mrożone gotowe zupki w proszku, zupki w kartonach kisiele,budynie, galaretki białe "dmuchane" pieczywo gazowane słodzone napoje gotowe sosy do spagetti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veron Re: Zakazane produkty w waszej kuchni IP: *.it-net.pl 11.03.07, 20:55 salceson, mielonki, smalec, podroby, flaki, nóżki, języki, tanie wędliny,parówki, kiełbasy, zupki chińskie, gotowe dania, przyprawy typu vegeta, napoje gazowane, jedzenie w KFC i innych "tanich resturacjach", potrawy smażone na głębokim tłuszczu, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fee Re: Zakazane produkty w waszej kuchni IP: *.blt.pl 20.05.07, 16:10 gotowych przerobionych produktów, też staram się nie jadać w fast-foodach zwłaszcza gotowców. Dlaczego? To m.in. www.eioba.com/a2579/dlaczego_frytki_mcdonald_s_sa_tak_smaczne Odpowiedz Link Zgłoś
dominikjandomin Re: Zakazane produkty w waszej kuchni 22.05.07, 10:31 kicior99 napisał: > Czy jest cos, czego w zadnym wypadku nie kupicie ani nie uzyjecie? U mnie > takim banem oblozony jest ocet slodowy i wiekszosc tzw. mieszanek > przyprawowych (cholera wie z czego tak naprawde sie skladaja). A u Was? Octu słodowego w życiu nie widziałem w handlu. Spirytusowego zas nie kupuję (to znaczy biore, ale do celów niekuchennych). Mieszanki przyprawowe i "vegety" - won. Sztuczne słodziki do potraw - won. Odpowiedz Link Zgłoś
zaxia Re: Zakazane produkty w waszej kuchni 22.05.07, 10:43 nie kupuję porcjowanego, już przyprawionego mięsa na grilla... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamasama1 Flaki i inne podroby... IP: *.spray.net.pl 28.10.07, 17:41 konserwowa papryka brukselka salceson - ale to chyba do podrobów mozna zaliczyć znienawidzone przez reklamy jogurty Jogobella cukier - ewentualnie w ilościch śladowych do wypieków i dla gości mleko sojowe ślimaki i żaby serki ołomuńskie - co za smród! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Flaki i inne podroby... IP: *.chello.pl 28.10.07, 19:36 > znienawidzone przez reklamy jogurty Jogobella Fakt, reklamy mają koszmarne, ale - niestety - ich jogurty są pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
kassia1976 Re: Zakazane produkty w waszej kuchni 22.05.07, 11:31 wszystko co zawiera chemię i konserwanty, raczej produkty ekologiczne, żadnych gotowych dań w słoikach. Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: Zakazane produkty w waszej kuchni 22.05.07, 18:49 gotowe posilki - wszelkie gorace kubki, zupy czy desery w proszku itd. olej slonecznikowy, smalec majonez i ketchup bialy cukier i slodziki biala maka i wyroby z niej slodzone soki czy napoje gazowane typu Coca Cola kawa rozpuszczalna gotowe sosy do salatek mieso (jakiekolwiek) z supermarketu lub z nieznanego zrodla wedliny – jak wyzej puszkowane mieso jak mielonka jajka od kur trzymanych w klatkach slodycze typu ciastka czy cukierki chipsy, i inne slone przekaski I pewnie duzo innych rzeczy ale teraz nie pamietam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tekisk Re: Zakazane produkty w waszej kuchni 23.05.07, 07:48 mięso już zmielone - na tacy pod folią Kiedyś kupiłam i czuć je było wędliną brrr ...... nigdy więcej Odpowiedz Link Zgłoś