olcia-g 02.04.07, 22:31 Dlaczego są tak drogie? Produkcja chyba jest tania, w szczególności przy użyciu specjalnych maszyn. Są tak drogie tylko dlatego, że są postrzegane przez konsumentów jako produkt premium? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k1k2 Re: NACHOS 02.04.07, 22:43 moze drogie bo modne? i jeszcze wzglednie nowe? innych powodow nie widze, kukurydza droga nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olcia-g Re: NACHOS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 23:31 Z moich obserwacji wynika, że nachos znikają z półek sklepowych; zostają zastąpione przez zwykłe chipsy. Co więcej nie sadzę że jest to problem związany z kanałami dystrybucji, jednak z ceną oraz tańszym substytutami. Myślę, że niższa cena zadowoliłaby zarówno producentów jak i konsumentów........ Poruszając kwestie mody to wydaje mi się, że nachos zostały spopularyzowane przez wielkie kompleksy kinowe typu cinema city Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papaja 77 Re: NACHOS IP: *.starnettelecom.pl 03.04.07, 12:13 Kukurydza mimo wszystko jest droższa niż ziemniak. Odpowiedz Link Zgłoś
nieskorzanka Re: NACHOS 04.04.07, 11:12 Oj chyba nie, mąka kukurydziana jest dość tania, a przecież nachos robi się z mąki. Ziemniaki natomiast są dość drogie, a żeby uzyskać chipsa trzeba go jeszcze odparować Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: NACHOS 03.04.07, 12:15 moŻe produkowane są poza PL? swoją drgą zauważyłam, że naczosy Chio zniknęły ze półek Piotra i Pawła :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mexicana Re: NACHOS IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.07, 12:20 Niezłe tortilla chips w przystępnej cenie można było kiedyś kupić w śp Geancie (produkt Leader Price), ostatnio kupiłam też w Carrefourze (produkt własny sieci). Odpowiedz Link Zgłoś
vilanelle Re: NACHOS 03.04.07, 16:19 W przyzwoitej cenie maja tez w kuchniach swiata - 10 pln za wielgachna paczke. v. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antycyponek Re: NACHOS IP: *.chello.pl 03.04.07, 22:16 A już w naprawdę normalnej cenie można je kupic u naszych zachodnich sąsiadów, za 99 centów megapaka :) Odpowiedz Link Zgłoś