Gość: berlinetka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 12:29 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: berlinetka Re: udka faszerowane. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 12:31 może macie jakieś sprawdzone przepisy na udka "pałeczki"faszerowane.Czym można je nadziać? z góry dziękuję ania Odpowiedz Link Zgłoś
bfinger Re: udka faszerowane. 11.04.07, 12:46 ja ostatnio udka faszerowałam czymś takim: gruby plaster szynki gotowanej pokrojony w drobną kostkę podsmażony na oleju i masle, do tego pokrojony w cienkie plasterki wrzucony por (wg autorki wcześniej gotowany 3-4 minuty w osolonym wrzątku - ale ja tego nie robiłam), całość popierzona. Jest to pomysł Jotki z mniammmniam.pl. która w ten sposób faszeruje udziec indyka, ale udka z tym farszem bardzo mi i mężowi smakowały Odpowiedz Link Zgłoś
roxy361 Re: udka faszerowane. 12.04.07, 22:07 ja faszeruję mieloną cielęcina z dodatkiem dowolnych warzyw typu duszony por, marchewka do tego zielenina, pieczarki z cebulka, ser zółty - można troche poszaleć w tym wzgledzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Re: udka faszerowane. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 21:35 cebulką i papryką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evro44 Re: udka faszerowane. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.07, 08:43 klasycznie-pieczarki bez albo z dodatkiem sera,pietruszki,cebulki Odpowiedz Link Zgłoś
tosia66 Re: udka faszerowane. 08.08.07, 10:41 Może ja nie rozumiem , ale jak się faszeruje udka . To znaczy gdzie się wkłada farsz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evro44 Re: udka faszerowane. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.07, 11:16 poprostu trzeba usunąc kość, wejdż na stronę cincin.cc tam jest instruktaż obrazkowy jak to zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: en Re: udka faszerowane. IP: *.chello.pl 08.08.07, 15:47 Kurkami faszeruje. Podsmazonymi z cebulka i czosnkiem, z odrobina tartej bulki, jajkiem i pietruszka. Albo szpinakiem z grubsza pokrojonym, przesmazonym z czosnkiem, z kawalkiem sera plesniowego. Odpowiedz Link Zgłoś
agataj227 Re: udka faszerowane. 09.08.07, 12:13 ja wkładam suszoną śliwkę i troszeczkę uduszonej cebuli. Nazywamy to wróbelki Agata Odpowiedz Link Zgłoś