qlerka 01.05.07, 21:28 Niestety mam w domu skazowca białkowego:( Chcę upiec szarlotkę tylko bez margaryny, masła i śmietany. Czy ktoś próbował zastąpić te produkty np olejem lub ramą olivio? Proszę o rady! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fettinia Re: Szarlotka dla alergika 01.05.07, 21:33 Mam przepis na lemoniadowe ciasto-wlasnie sie piecze:) 3 filizanki maki 2 filizanki cukru 1 filizanka oleju-oliwy cukier waniliowy proszek do pieczenia filizanka lemoniady-cytrynowej 4 jajka szczypta soli Wszystko potraktowac mikserem i piec 40-45 minut w 180 stopni:) Jest naprawde dobre:) Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: Szarlotka dla alergika 01.05.07, 21:34 ps-mozesz powrzucac jablka w plasterkach i bedzie pseudo szarlotka:) Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Proszę bardzo: 01.05.07, 21:35 www.we-dwoje.pl/szarlotka;kakaowa,artykul,971.html kobieta.gazeta.pl/edziecko/2,55140,,,,22435241,P_KOBIETA_PRZEPISY.html Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Szarlotka dla alergika 02.05.07, 09:09 Wlosi pieka bardzo czesto na oliwie. Mnie raczej nie smakuje / dot. ciast /. Robilam kiedys ciasto jogurtowe w maszynie uzywajac oleju ryzowe: jest neutralny w smaku. Istnieje nawet przelicznik jak zastepowac maslo oliwa. Niestety nie zanotowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
qlerka Re: Szarlotka dla alergika 02.05.07, 12:49 Dziękuję bardzo za pomoc, w końcu mój syn będzie mógł bezkarnie ucztować:) Dzisiaj będzie obiecana szarlotka, a ciasto lemoniadowe też na pewno spróbuję zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś