Gość: Akulka
IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl
28.05.03, 18:43
Drodzy moi, proszę o pomoc. Postanowiłam zrobić w tym tygodniu tortille z
czymś tam.. No i mam big problema, albowiem nigdy tortilli nie robiłam i
szczerze mówiąc też i nie jadłam.
Dlatego też i moje obawy w stosunku do owej sobotniej lub niedzielnej
produkcji, jak i pytania do was.
Ogólnie przepis na tortille mam, ale popytać muszę:
a)czy ciasto powinno być tak gęste jak na pierogi (piszą, że da się lepić w
kulkę) i jak je uformować (za pomocą wałka?)
b)jakiej śr. powinny być?
c)czy można je upiec na patelni zamiast w piekarniku?
d)jak bardzo je piec (ile ok. min.), powinny być twarde, czy też miękkie,
e)jak uformować z nich kieszonkę?
f)z czym najlepiej podać, żeby nie spartolić (ew. przepis będzie na kolanach
wydziękowany) i żeby nie odstraszyć mięsożerców?
Sorki, ze tak wiele pytam, ale z uwagi na to, że nigdy owych cymesów nie
jadłam, wolę być szczegółowa.
P.S. Jeśli ktoś ma jakieś przepisy niezawodne, a chciał by je wrzucić pod mój
post, to będę zachwycona.
Pozdrawiam serdecznie,
Akulka
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°¤o
Dwóch ludzi patrzyło przez te same kraty. Jeden ujrzał kałużę, a drugi
gwiazdy.