korek1000 09.06.07, 00:17 Kupiłem gliniany garnek do kiszenia ogórków ale po nalaniu wody okazało się, że jest pęknięty. Pęknięcie nieduże, w dnie - mimo oględzien niewidoczne było. Zna kto jakiś sposób na zatkanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
korek1000 Re: silikon?,bt 09.06.07, 00:57 Dzięki ale no chyba nie bardzo bo to do jedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Przeciekający garnek IP: 85.112.196.* 09.06.07, 13:08 Spróbuj pęknięcie od zewnętrznej strony zalać stearyną taką nakapaną ze świeczki. Jak zaschnie to trzeba przetrzeć papierem ściernym. Powinno pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
salimis Re: Przeciekający garnek 09.06.07, 13:25 A nie lepiej iść tam gdzie się kupiło garnek i reklamować ? Może wymienią na inny. Odpowiedz Link Zgłoś
korek1000 Re: Przeciekający garnek 09.06.07, 14:20 Jest też taka opcja, w poniedziałek może pójdę :) ale jeśli nie przyjmą reklamacji albo cuś to dalej pytam. Dzięki za pomysł ze stearyną - gdybym zastosował to przy okazji rozwiąże się problem czy ogórki zalewać zimną czy gorącą wodą :) Odpowiedz Link Zgłoś
korek1000 Re: Przeciekający garnek 17.06.07, 23:11 Jechać z reklamacją mi się nie chciało, zakapałem stearyną nie przecieka ani kropla - sposób świetny . Dziąki za pomysł Matyldo. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: A myć go będziesz zimną wodą? 17.06.07, 23:42 W sklepach samochodowych dostaniesz coś co nazywają Płynnym metalem": MEGA BOND Płynny Metal - szybkowiążący klej dwuskładnikowy a'58 g Szybkowiążący klej, dwuskładnikowy. Wiąże trwale różne metale. Jest tak mocny, że może zastępować spawanie. Może być gwintowany, obrabiany pilnikiem, szlifowany i malowany. Niezastąpiony w warsztacie, domu, w samochodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Przeciekający garnek IP: 85.112.196.* 18.06.07, 10:21 Cieszę się. Tak kiedyś uratowałam pęknięty ale ulubiony porcelanowy wazonik na kwiatki. Służy mi do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś