Gość: puchatek IP: 82.139.20.* 20.06.07, 15:30 Mam pytanko - czy kark wolowy nadaje się do spaghetti po bolońsku? z góry dziękuję za oświecenie mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: liza Re: mięso do spaghetti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 16:08 I owszem.Ale wołowe trzeba dłużej pitrasić,czytałam kiedyś opowieść Włocha,że jego włoska mamma dusi mieloną wołowinę do lasagne kilka godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f we Włoszech Mammy tak mają - i tak 20.06.07, 19:05 powinno być: prawdziwe mięso na bologniese to 2-3 godziny duszenia po przesmażeniu z winem i dodatkami.... I juz. Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: we Włoszech Mammy tak mają - i tak 20.06.07, 19:08 Zgadzam sie! 2 godziny bulgotania na wolnym ogniu! Odpowiedz Link Zgłoś
nadia_m Re: mięso do spaghetti 20.06.07, 20:26 pewnie, wlasnorecznie zmielona karkowka jest super do bolognese... ja dodaje marchewke, seler naciowy,cebule, czosnek pomidory, wino, pieprz sol i kilka godzin na wolnym ogniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benia Re: mięso do spaghetti IP: *.chello.pl 20.06.07, 21:24 karkówka - owszem, ale najlepsza polędwica (cena !!!) wykorzystuję też polędwiczkę wieprzową (o połowę tańsza) lub cielęcinę (najlepsza, ale chyba najdrożej wychodzi) Odpowiedz Link Zgłoś