ana_75 15.06.03, 14:18 Czy ktoś zna jakis fajny sos do fasolki szparagowej? Zawsze gotuję fasolkę i polewam roztopionym masłem z bułką tartą. Dzisiaj mam ochote na jakieś urozmaicenie. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tralalumpek Re: Sos do fasolki szparagowej 15.06.03, 16:02 ana_75 napisała: > Czy ktoś zna jakis fajny sos do fasolki szparagowej? > Zawsze gotuję fasolkę i polewam roztopionym masłem z bułką tartą. Dzisiaj mam > ochote na jakieś urozmaicenie. > Pozdrawiam :) ja tez dzisiaj mialam w programie fasalke, "posypalam" ja boczkiem przypieczonym na patelni a wczesniej pokrojonym w drobniutenka kosteczke i posypalam drobnoposiekanym szczypiorkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bef Re: Sos do fasolki szparagowej IP: *.chello.pl 15.06.03, 17:00 Prażę na suchej patelni ziarna (słonecznik, siemię lniane i sezam). Uważam, by nie spalić (ale bułkę spalić łatwiej). Posypuje fasolkę, kalafior, marchewkę z pary, czasem dodaje do jakiejś surówki. Do fasolki ew też masło. Fajny smaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: Sos do fasolki szparagowej IP: *.virnxx1.adsl.tele.dk 15.06.03, 17:29 wrzycam sparzona pokrojona fasolke na sos beszamelowy ew z odrobina sera i galka muszkatolowa Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Sos do fasolki szparagowej 15.06.03, 17:44 Ja bardzo lubię roztopione masło z rozpuszczonym startym parmezanem. Tak samo podaję szparagi, brokuły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: Sos do fasolki szparagowej IP: 195.116.133.* 15.06.03, 19:46 Polecam taki oto sos: musztarde mieszamy z oliwa, a wlasciwie ucieramy ostroznie, aby powstala jednolita masa. Do tego dodajemy przecisniety przez praske czosnek. Proporcje - wg uznania. Polewamy jeszcze goraca fasolke, chociaz rownie smaczne na zimno:) Odpowiedz Link Zgłoś
ana_75 Re: Sos do fasolki szparagowej 15.06.03, 22:03 Dziękuję Wam za wszystkie propozycje. Postaram się wypróbować każdą z nich. Pozdrawiam serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś