Gość: BASIA IP: *.aster.pl 25.07.07, 00:01 Czy w lodówce,czy w temperaturze pokojowej? Na ten temat legła moja znajomość z przyjaciółką. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baerenfang zasadniczo w temp. pokojowej w ciemnym miejscu 25.07.07, 00:13 ale u mnie stoi na drzwiach w lodowce i tez jest dobrze. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OJEJ... Re: OLEJ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 00:18 czy nie był to aby słonecznikowy olej? obywatelka Annuszka na Patriarszych Prudach rozlała taki, nadając bieg wydarzeniom różnym, mało dobrym... uważałabym dziewczyny z tym olejem, żeby i wasza przyjaźń ostatecznie się na nim nie pośliznęła - nie warto ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: OLEJ? IP: *.pools.arcor-ip.net 25.07.07, 03:03 u mnie zawsze temp pokojowa. ogolnie jednak nie mam tropikow w domu i w kuchni ogrzewanie wylaczone przez okragly rok. z tym, ze znowu mieszkam wysoko i latem dosc cieplo. do tej pory zaden olej zjelczec nie zdazyl stojac na wierzchu. tylko go na silne swiatlo nie wystawiam - zreszta kupuje w ciemnych butelkach i nie ma üroblemu Odpowiedz Link Zgłoś
wampir35 Re: OLEJ? 25.07.07, 05:05 Nie wiem jak byc powinno, ale olej trzymam na półeczce w drzwiach lodówki, za to oliwę w kuchennej szafce. Olej wygląda OK po włożeniu do lodówki, ale oliwa po umieszczeniu tamże zmienia konsystencję z płynu na breję - no i to chyba wyjaśnia sprawę. A tak na marginesie - nie warto się kłócić o takie bzdury. Jeśli produkt się nie psuje bez względu na to, gdzie się go przechowuje, to nie jest chyba najważniejsze, gdzie powinien byc przechowywany. Ortodoksja szkodzi, jak złość piękności :)) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: oliwa extravergine 25.07.07, 08:59 - w ciemnej / dobrze jesli takze matowej / butelce lub / wieksze ilosci / w pojenmnikach inox www.oliodimontemurro.it/conservazione.html - w suchum i chlodnym miejscu / 13-20°C / - Etruskowie uwazali, ze nalezy ja przechowywac w miejscu cichym Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: OLEJ? 25.07.07, 15:29 najwazniejsze by w ciemnym jesli temperatura w pomieszczeniu jest wyzsza niz powiedzmy do 28C to lepej przelozyc do lodowki owszem, w chlodzie tluszcze metnieja, ale nie ma to zadnego wplywy na ich wlasciwosci , smak itd w ciagu kilku minut wraca do wlasciwego stanu wszelki sery w oliwie , sledzie i inne zaprawy trzymam tylko w lodowce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zouza Re: OLEJ? IP: *.Red-83-36-204.dynamicIP.rima-tde.net 25.07.07, 19:46 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=26154932&a=26158167 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donia Re: OLEJ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 13:17 oliwę z oliwek trzymam w szafce po prostu ---- smakowity Paweł:10am.tv/ Odpowiedz Link Zgłoś