janiolka 25.06.03, 13:03 sezon chyba sie wlasnie zaczal, wiec co z nich robic procz niesmiertelnych pierogow? ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: RED Re: jagody IP: 193.0.117.* 25.06.03, 13:33 ciasto lody koktajl konfiturę salsę owocową sos do drobiu pyzy drożdżowe z polewą albo jagodami do środka mniammniam.... Odpowiedz Link Zgłoś
janiolka Re: jagody 25.06.03, 13:35 a masz cos z tych rzeczy konkretnie sprawdzonego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RED Re: jagody IP: 193.0.117.* 25.06.03, 14:18 koktajl = jagody cukier kwaśne mleko kefir lub jogurt jak kto woli... pyzy drożdżowe = pycha, tylko trzeba mieć dobre drożdże i umieć zrobić ciasto drożdżowe (ale jak nie robiłaś to i tak kiedyś musi być ten pierwszy raz) ciasto = kruche albo babka piaskowa jagody na wierzch w rozsądnej ilości żeby ciasto nie zamoczyło się za bardzo też łatwe lody = ja najbardziej lubię zmiksować jogurt z jagodami i po prostu zamrozić... co do przepisów, zajrzyj do standardowej "Kuchni polskiej". Będzie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
janiolka Re: jagody 25.06.03, 14:21 Gos´c´ portalu: RED napisa?(a): > co do przepisów, zajrzyj do standardowej "Kuchni polskiej". Be˛dzie OK. thx, to moglam akurat sprawdzic bez zagladania tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RED pytania i odpowiedzi IP: 193.0.117.* 25.06.03, 14:39 spytałaś o potrawy z jagód - napisałam spytałaś o wypróbowane przepisy - napisałam tak się składa, że proporcje na ciasto kruche, babkę piaskową i pyzy drozdżowe znam z "Kuchni Polskiej" :P Odpowiedz Link Zgłoś
janiolka Re: pytania i odpowiedzi 25.06.03, 15:21 Gos´c´ portalu: RED napisa?(a): > spyta?as´ o potrawy z jagód - napisa?am > spyta?as´ o wypróbowane przepisy - napisa?am > tak sie˛ sk?ada, z˙e proporcje na ciasto kruche, babke˛ piaskowa˛ i pyzy drozdz˙owe > znam z "Kuchni Polskiej" > > :P tak, masz calkowita racje. z tym ze wydaje mi sie iz ludzie zagladaja tu nie po to byc byc odeslanym. czesto tez raczej chcialoby sie uslyszec cos bardziej wyszukanego, a moze nawet nie o wyszukanie tu chodzi. moze o przyjemnosc pogadania o przyjemnych rzeczach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: pytania i odpowiedzi IP: *.icpnet.pl 25.06.03, 16:46 podziw mój budzi sposób, w jaki ścięłaś i zrównałaś z poziomem gruntu jedynego rozmówcę...no, no, no... talent prawdziwy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re: jagody -borówki IP: trupek:* / 192.168.1.* 26.06.03, 01:20 Zamiast pierogów gotuję dobry makaron (świderki 6-jajeczne malmy np.)i obsypuję je borówkami polewam gęstą śmietaną i trochę cukrem .Bardziej mi to smakuje niż pierogi Odpowiedz Link Zgłoś