Gość: gonia IP: *.com / 10.0.0.* 28.06.03, 10:55 co oprocz zupy mozna zrobic z takiej pysznej, swiezutkiej kalarepki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaska Re: kalarepka IP: *.tele2.pl 28.06.03, 15:05 ostatnio nadziewalam kalarepki, calkiem dobre wyszly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonia Re: kalarepka IP: *.com / 10.0.0.* 28.06.03, 15:58 Miesem? Niestety, nie przepadam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: kalarepka IP: *.tele2.pl 28.06.03, 16:07 ja miesem, a Ty mozesz czym chcesz........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tess Re: kalarepka IP: *.telia.com 28.06.03, 20:35 ja miksuje kalarepke z rzodkiewka i ogorkiem razem z yoogurtem pyszny luncz,lub kolacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kondrat Re: kalarepka IP: *.acn.pl 28.06.03, 20:42 Gość portalu: Tess napisał(a): > ja miksuje kalarepke z rzodkiewka i ogorkiem razem z yoogurtem > pyszny luncz,lub kolacja. dodajesz koperku? ale po co luncz - nie masz polskiego słowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwa Re: kalarepka IP: 217.20.200.* 30.06.03, 23:01 kalarepki mozna pokroic w kostke i dodac do roznych salatek. ja bardzo lubie kalarepkowe frytki. troche pracochlonne, ale pyszne. kalarepki obrac i pokroic jak na frytki. wrzucic na wrzaca, osolona wode i chwile podgotowac (max. 10 min.). odcedzic i zostawic do wystygniecia. z pol szklanki wody, 1 jajka i maki zrobic ciasto jak na nalesniki, tylko gesciejsze. doprawic je sola, pieprzem, ostra papryka. obtaczac frytki w ciescie i smazyc na glebokim oleju na zloty kolor. odcedzic z tluszczu i podawac gorace z sosem jogurtowym. sos: jogurt naturalny wymieszac z posiekanym szczypiorkiem, sola i pieprzem (powinien byc pikantny). proste i pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś