Dodaj do ulubionych

Mieso i Marsala

IP: *.dialup.tiscali.it 30.06.03, 07:32
Obiecane w jednym z watkow przepisy:
Eskalopki w winie Marsala
6 plasterkow miesa wieprzowego / cieniutkich / - maka – kieliszek wina
Marsala – 80 g masla – 1 lyzka koncentratu pomidorowego – troche wody do
rozcienczenia koncentratu – sol – pieprz – siekana natka pietruszki
Mieso proszyc maka i zrumienic lekko z obu stron, posolic, doprawic zmielonym
pieprzem / tym z mlynka, nigdy kupionym w proszku /, skropic winem Marsala i
odparowac, dodac koncentrat z woda i poddusic eskalopki przez 10 minut. Po
zdjeciu z ognia posypac siekana natka pietruszki i natychmiast podawac.

Kurczak z oliwkami w winie Marsala
0,80 – 1,0 kg kurczaka / podzielonego na czesci / - 200 g czarnych oliwek – 1
kieliszek Marsala – oliwa – sol
Zrumienic kurczaka na oliwie na dosc silnym ogniu, posolic, skropic winem i
dodac oliwki / bez pestek /, przykryc i dusic na wolnym ogniu przez okolo 40
minut

Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka