Gość: lal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.07, 14:58 Tzn, tak: w przepisie ma zeszklic cebulkę na maśle: a pytanie ejst takie czy patelnie mam najpierw nagrzac i położyc na niej masło czy odwrotnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
juliaiga Re: pytanie o masło 18.08.07, 15:22 Nie jestem takim znowu specem ale powiem Ci jak ja robię cebulę zeszkloną do kotletów mielonych.Więc tak-kroisz cebulę w kostkę,na bardzo małym ogniu(sam ogień jest ważny,nie może być wielki bo cebula nie będzie przezroczysta czyli zeszklona tylko zbrązowieje,więc ogień powinien być bardzo mały).Na małym ogniu stawiasz patelnię i rozgrzewasz masło(olej).Jeśli się roztopi(mały ogień powoduje że tłuszcz nie pryska)dodajesz cebulę i mieszasz ją co pewien czas.Dporowadzasz cebulę do tego,że jest przezroczysta.Ważny jest tutaj mały ogień i czekanie bo to trochę trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: pytanie o masło 18.08.07, 22:01 poloz maslo i cebule razem na nierozgrzana patelnie. Odpowiedz Link Zgłoś