Gość: basiek13 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 17:46 Gdzieś słyszałam/czytałam/widziałam to cudo ale wyszukiwarka milczy. Chodzi mi o rodzaje farszów i sposób wykonania. Czy ktoś mi pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: basiek13 znalazłam:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 18:49 wyszukiwarka zareagowała na Kalafiora Nadziewanego więc dam już sobie radę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnkaKw Kalafior nadziewany IP: *.lublin.enterpol.pl 25.08.07, 22:40 - duży kalafior - 40 dkg mięsa mielonego - cebula - jajko - 4 łyżki bułki tartej - sól,pieprz - łyżka musztardy - sok z cytryny Kalafior umyć,zalać wrzątkiem z sokiem z cytryny,gotować ok.10 minut. Zahartować zimną wodą. Do mielonego dodać posiekaną cebulę,jajko,bułkę tartą,pieprz,sól i musztardę. Wymieszać.asę wcisnąć pomiędzy różyczki kalafiora. Owinąć go folią aluminiową i wstawić do gorącego piekarnika. Piec ~50 minut.Podawać z rozpuszczonym z bułką tarką masłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Kalafior nadziewany IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.07, 08:43 > Kalafior umyć,zalać wrzątkiem z sokiem z cytryny,gotować ok.10 minut. > Zahartować zimną wodą. > Do mielonego dodać posiekaną cebulę,jajko,bułkę tartą,pieprz,sól i musztardę. > Wymieszać.asę wcisnąć pomiędzy różyczki kalafiora. jak się między tymi rózyczkami trafi szczypawa lub inna liszka - to bedzie dodatkowy atut- wiecej mięsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basiek13 Re: Kalafior nadziewany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 21:02 spokojnie,w tych kalafiorach z plantacji nie znajdziesz nic zielonego:) Kalafiora zrobiłam podobnie jak z przepisu wyżej (nie hartowałam go zimna wodą i następnym razem będę o tym pamiętać) wyszedł bardzo smaczny ,na drugi dzień podgrzałam go na patelni, przyrumienił się apetycznie i to był najlepszy smak jaki doświadczyłam ostatnimi czasy:) Gorąco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś