karka831 04.12.07, 13:52 Macie jakies sprawdzone przepisy? Pierwszy raz kupilam ten makaron,ale jakos nie mam pomyslu jak sie do tego zabrac:) Pomozecie?:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
evamarija Re: Cannelloni- z czym? 04.12.07, 14:24 z miesem, ze szpinakiem: kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/3,0.html?slowo=cannelloni fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,61614863,61614863,0,2.html?v=2 fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,63410347,63487572,0,2.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Cannelloni- z czym? 04.12.07, 19:27 ja robie mięso jak na spagetti: mielone podsmażone z sosem pomidorowym - tyle, ze sos musi być gęsty i ma wyjść gęsta masa. nadziewam tym rurki i układam w naczyniu żaroodpornym, polewam całość beszamelem, piekę.. 5 min przed końcem pieczenia posypuję żółtym serem (ostre sery sprawdzają się najlepiej, osobiście polecam tylżycki) Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: Cannelloni- z czym? 04.12.07, 19:48 szpinak i feta:) najlepsze na swiecie:) zalane beszamelem..ach:) wpisz w google, napewno wyskoczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Cannelloni- z czym? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.07, 21:25 Z mięskiem mielonym. Kupuję kawałek dobrego mięsa, najczęsciej karkówka. Miele sam w domu na grubej siatce. Nie kupuję mielonego bo nie wiem co jem. Mięso przyprawam solą, pieprzem, oregano i czosnkiem i zostawiam na kilka godzin w lodówce. Rury nadziewam surowym miesem i całość zalewam dobrym sokiem pomidorowym przyprawionym oregano. Całość zapiekam w piekarniku, ok 180 stopni przez 30 minut, podlewając sokiem co jakiś czas na 5 minut przed zakończeniem posypuję serem żółtym. Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś