Dodaj do ulubionych

Cannelloni- z czym?

04.12.07, 13:52
Macie jakies sprawdzone przepisy? Pierwszy raz kupilam ten makaron,ale jakos
nie mam pomyslu jak sie do tego zabrac:) Pomozecie?:)
Obserwuj wątek
    • evamarija Re: Cannelloni- z czym? 04.12.07, 14:24
      z miesem, ze szpinakiem:
      kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/3,0.html?slowo=cannelloni
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,61614863,61614863,0,2.html?v=2
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,63410347,63487572,0,2.html?v=2
    • vandikia Re: Cannelloni- z czym? 04.12.07, 19:27
      ja robie mięso jak na spagetti: mielone podsmażone z sosem
      pomidorowym - tyle, ze sos musi być gęsty i ma wyjść gęsta masa.
      nadziewam tym rurki i układam w naczyniu żaroodpornym, polewam
      całość beszamelem, piekę.. 5 min przed końcem pieczenia posypuję
      żółtym serem (ostre sery sprawdzają się najlepiej, osobiście polecam
      tylżycki)
    • Gość: Darek Re: Cannelloni- z czym? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.07, 21:25
      Z mięskiem mielonym. Kupuję kawałek dobrego mięsa, najczęsciej
      karkówka. Miele sam w domu na grubej siatce. Nie kupuję mielonego bo
      nie wiem co jem. Mięso przyprawam solą, pieprzem, oregano i
      czosnkiem i zostawiam na kilka godzin w lodówce. Rury nadziewam
      surowym miesem i całość zalewam dobrym sokiem pomidorowym
      przyprawionym oregano. Całość zapiekam w piekarniku, ok 180 stopni
      przez 30 minut, podlewając sokiem co jakiś czas na 5 minut przed
      zakończeniem posypuję serem żółtym. Smacznego!

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka