justii00 10.12.07, 22:28 mysle jakie w tym roku upiec ciasta na swieta,moze macie jakies sprawdzone,dobre przepisy-bede wdzieczna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: malange Re: sprawdzone ciasto na swieta IP: *.domainunused.net 10.12.07, 22:41 Ja robię na 100% to ciasto, jest przepyszne: kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=5850 Tylko że mieszam orzechy laskowe, włoskie i brazylijskie. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: sprawdzone ciasto na swieta 10.12.07, 23:14 coś mi się wydaje, że zrobię cuasto z białą czekoladą i syropem pomarańczowym (ostatni numer Kuchni) proste, szybkie i smaczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: sprawdzone ciasto na swieta IP: *.dsl.mindspring.com 11.12.07, 01:10 Bedzie po francusku, czyli buche de noel. Corka wczoraj robila do szkoly, naprawde dobry przepis. Teraz wspolnie zrobimy na Swieta. www.epicurious.com/recipes/food/views/104507 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: sprawdzone ciasto na swieta IP: *.chello.pl 11.12.07, 01:41 A jakbys mi to po polskiemu napisała.Prosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szadoka Re: sprawdzone ciasto na swieta IP: 212.160.172.* 11.12.07, 11:43 makowiec z jablkami zwany nie wiedziec czemu japoncem... Odpowiedz Link Zgłoś
teletombola1 Re: sprawdzone ciasto na swieta 14.12.07, 23:57 jak co roku miodownik Odpowiedz Link Zgłoś
manna4 Re: sprawdzone ciasto na swieta 15.12.07, 00:22 torcik jabłkowo-orzechowy "niebo w gębie" kokosanki sernik gotowany tort makowo-kokosowo-orzechowo-migdałowo-biszkoptowy sernik z makiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: sprawdzone ciasto na swieta IP: *.dyn.iinet.net.au 15.12.07, 05:55 a/Sernik z ricotty (bez ciasta) b/Makowce zawijane. To jest wprawdzie sprzeczne z moja religia, zawsze pieklam makowiec z samego maku, ale kolega maz chce, zeby bylo jak u mamusi cwierc wieku temu. Ustapil jednakowoz w sprawie ciasta - zawine w shortcrust pastry ze sklepu. W ramach redukowania robocizny farsz makowy bedzie z puszki. c/ Panettone tyz bedzie sklepowe bo jak sobie pomysle o jeszcze jednym wypieku domowym to mi sie slabo robi - wszak u nas pelnia lata i zar okrutny sie leje z nieba images.google.com.au/images?hl=en&resnum=0&q=panettone&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: sprawdzone ciasto na swieta 15.12.07, 08:48 Bez względu na to, jakie ciasta nam smakowały w ciągu roku (a próbujemy różnych przepisów,np. z WŻ), na święta ma być zestaw: sernik, piernik i makowiec. Czemu? Nie wiem, ale choć co roku ktoś się odgraża, ze tym razem...na stole zaś króluje zestaw, czyli sernik, piernik i makowiec! Pozdrawiam :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: sprawdzone ciasto na swieta 15.12.07, 10:52 Taki zestaw+ nieraz ciasto drożdżowe, u mnie też obowiązuje i to jest cały urok świąt:) o ile sernik zdarza się częściej, to makowiec i piernik tylko na Boże Narodzenie, a jak smakuje..... Odpowiedz Link Zgłoś