Gość: Asia IP: *.a2000.nl 08.08.03, 10:07 Czesc, Mam w zamrazarce dwa kawalki lososia. Chcialabm zrobic z tego cos smacznego dla dwoch osob. Moze jakas salatke. Nie mam za bardzo pomyslow. Albo moze makaron z lososiem? Macie jakies pomysly?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lola Re: Mrozony losos IP: korbank:* / 10.0.0.* 08.08.03, 11:37 Gość portalu: Asia napisał(a): > Czesc, > Mam w zamrazarce dwa kawalki lososia. Chcialabm zrobic z tego cos smacznego > dla dwoch osob. Moze jakas salatke. Nie mam za bardzo pomyslow. > Albo moze makaron z lososiem? > Macie jakies pomysly?? Ja tam lubie upiec na ruszcie, posmarowanu oliwa, w alum. folii, i polac sosem z jogurtu, czosnku, ziel. pietruszki, cytryny, pieprzu. Odpowiedz Link Zgłoś
em_es Re: Mrozony losos 08.08.03, 14:33 Gość portalu: lola napisał(a): > Ja tam lubie upiec na ruszcie, posmarowanu oliwa, w alum. folii, i polac sosem > z jogurtu, czosnku, ziel. pietruszki, cytryny, pieprzu. Ja pieke na grillu taki posmarowany oliwa z przyprawami, bez folii, pyszny jest - robi sie taka fajna skorka. MS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Mrozony losos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.03, 16:05 em_es napisała: > Gość portalu: lola napisał(a): > > > Ja tam lubie upiec na ruszcie, posmarowanu oliwa, w alum. folii, i polac > sosem > > z jogurtu, czosnku, ziel. pietruszki, cytryny, pieprzu. > > Ja pieke na grillu taki posmarowany oliwa z przyprawami, bez folii, pyszny > jest - robi sie taka fajna skorka. > > MS A nie obsycha za bardzo? Ja pod koniec pieczenia te folie zdejmuje, wiec skórka sie tez przypieka. Odpowiedz Link Zgłoś
em_es Re: Mrozony losos 08.08.03, 22:06 Gość portalu: lola napisał(a): > A nie obsycha za bardzo? > Ja pod koniec pieczenia te folie zdejmuje, wiec skórka sie tez przypieka. Nie obsycha, tylko trzeba rybke klasc jak na grillu sie juz mocno pali, wtedy sie krotko piecze, jak sie pali marnie to faktycznie wyschnie bo trzeba dluzej piec. Jemy to zwykle z chlebkiem podpieczonym posmarowanym czonkiem, ktory sie upiekl w glowce razem z rybka, niezle nam pasuje zwykla salata ze smietana z jajkiem. Ale twoj pomysl niezly, najpierw w folii potem bez, sprobuje :) Pozdrawiam MS Odpowiedz Link Zgłoś
myszactwo Re: Mrozony losos 08.08.03, 19:17 Mrozony to nie za bardzo do salatki, tzn najlepiej smakuje tak jak powyzsze rady byly dane. Na patelnie lub do pieca bez uprzedniego rozmrazania, jest wtedy bardziej kruchy. Njlepiej chyba na patelni wlasnie na oliwie z czosnkiem troszke przegryzionej, swietnie jest na wierzchu na talerzu juz posypac swiezym koperkiem. Smacznego Myszactwo Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkapajer.temat Re: Mrozony losos 08.08.03, 21:13 Heh, dokładnie w tamtym tygodniu miałam ten sam "problem". Zadzwoniłam do koleżanki i podała mi przepis na łososia pieczonego w piekarniku w cieście francuskim. Składniki: 2 kawałki łososia gotowe ciasto francuskie koperek cytryna Sposób przygotowania: Łososia umyć i namoczyć na 2 godziny w koperku i soku z cytryny. Następnie zawinąć w ciasto francuskie ale nie za grubo, włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 40 min. Pierwsze 20min pod przykryciem z folii alum. a następne bez folii. Ja zrobiłam uproszczoną wersję bo nie miałam kopru. Nasmarowałam vegetą 5 min wcześniej a cytryna kropiłam podczas jedzonka. naprawdę polecam. Pozdrawiam AGA Odpowiedz Link Zgłoś