quba 08.08.03, 11:46 nazwy potraw góral - burger pizza po staropolsku chłopskie jadło Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kojka Re: jak Wam się podobają IP: *.kom / 10.104.36.* 08.08.03, 11:57 ta pizza jest niezła hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik Re: jak Wam się podobają IP: 217.11.134.* 08.08.03, 11:59 w Warszawie byla (albo moze i jest jeszcze) przy Marszalkowskiej "Pizzeria Mazowsze" z podobnej beczki jest: tofu a la schabowy Odpowiedz Link Zgłoś
dagg Re: jak Wam się podobają 08.08.03, 11:59 quba napisał: > nazwy potraw > góral - burger > pizza po staropolsku > chłopskie jadło > Dobre... ale potrafię skojarzyć tylko chłopskie jadło. Czy góral-burger to znaczy, że z oscypkiem, a pizza po starop., to pewnie z szynką babuni? Dagmara Jeszcze się taaam żagiel bieli... Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: jak Wam się podobają 08.08.03, 12:09 dagg napisała: > quba napisał: > > > nazwy potraw > > góral - burger > > pizza po staropolsku > > chłopskie jadło > > > > Dobre... ale potrafię skojarzyć tylko chłopskie jadło. Czy góral-burger to > znaczy, że z oscypkiem, a pizza po starop., to pewnie z szynką babuni? > Dagmara > > Jeszcze się taaam żagiel bieli... goralburger serwują w Zakopanem ale tego nie jadlam w telepizza jest tez pizza boryny a co to jest chłopskie jadło pojecia nie mam pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bomi Re: jak Wam się podobają IP: *.bluu.net / 192.168.1.* 11.08.03, 21:36 quba! Jesli dobrze kojarzę to Ty jesteś coś od Katowic.Twój post o toblerone na dworcuw Katowicach.A do sedna.Chłopskie jadło to sieć restauracji założona przez Pana Kościuszkę.Najlepszy lokal to w Krakowie a po nim na zakopiance w starej chałupie.Było jeszcze kilka mi znanych ale nie wiem czy one jeszcze istnieją.Jedzonko pierwsza klasa i nie tylko spod kurnej chaty.W tej na zakopiance kupiłam sobie książkę z historią rodzinną p. Kościuszki, przyczyny założenia restauracji, kto je odwiedza i oczywiście z przepisami, naturalnie staropolskim językiem pisane.Perełka. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: jak Wam się podobają 12.08.03, 07:16 wszystko prawda ( o mnie) pozdrowka buziaczki quba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kania Re: jak Wam się podobają IP: *.chello.pl 12.08.03, 21:15 wracając do tematu serio?nie podobają.......ale jak człowiek głodny zje wszystko:) Odpowiedz Link Zgłoś