ariel23 13.08.03, 11:13 Ja mam ich setki, ale np uwielbiam paelle, i risotta pod prawie kazda postacia, chili con carne i potrawy ze szpinaku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Elina Re: Jakie jest Wasze ulubione danie? IP: 217.153.14.* 13.08.03, 11:21 Ja o każdej porze dnia i nocy mogłabym jeść placki ziemniaczane po cygańsku (na bazie fixu Knorra) (wiem, wiem, że nie powinnam tych "proszków" jeść, ale jakoś placków z Fixem nie mogę sobie odmówić) :) :) :) Kiedyś mój mąż musiał wstać o 3 w nocy i przygotować mi porcję, bo usnąć nie mogłam :) ;) do rana już nie zasnęliśmy :) Odpowiedz Link Zgłoś
ariel23 Re: Jakie jest Wasze ulubione danie? 13.08.03, 11:22 Ja zapomnialam dodac, ze uwielbiam tez zurek. I tez bym go mogla jesc non stop. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elina Re: Jakie jest Wasze ulubione danie? IP: 217.153.14.* 13.08.03, 11:25 ...i ciasto marchewkowe, wychodzi nawet jak się nie postaram :) Odpowiedz Link Zgłoś
inika Ser żółty 13.08.03, 11:40 Chyba nikt nie potrafi się ograniczyć do jednego ulubionego dania. Bo co to znaczy ulubione danie? Takie, które można jeść non stop przez dwa tygodnie, bez urozmaiceń? ;) I nadal je lubić? ;) Już wolalabym w jednej sukience chodzić. ;) Ale jest rzecz, bez której nie wyobrażam sobie życia - żółty ser (ogólnie). Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: Jakie jest Wasze ulubione danie? 13.08.03, 12:37 barszcz czerwony na kwasie z ogórków małosolnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Jakie jest Wasze ulubione danie? IP: *.tele2.pl 13.08.03, 13:35 ozorki baklazany zapieczone z sosem pomidorowym i serami plesniowymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Jakie jest Wasze ulubione danie? IP: hpcache:* 13.08.03, 13:59 Ziemniaczki pieczone w każdej postaci: frytki, chipsy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
agus7 Re: Jakie jest Wasze ulubione danie? 13.08.03, 15:35 sałatka grecka i ogórki kiszone :) zupa pomidorowa z lanymi kluskami w wykonaniu mojej mamy... nie da sie tak jednego! :) Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Jakie jest Wasze ulubione danie? 13.08.03, 16:59 Placki ziemniaczane, jaja faszerowane, smażona flądra albo halibut, owoce morza w każdej postaci, zupa pomidorowa, barszcz z uszkami, pierogi ruskie, paella, szpinak w każdej postaci, bakłażan w każdej postaci, cukinia w każdej postaci, foie gras, pasty i risotta, bigos, śledzie w oleju z cebulką, kulebiak z kapustą i z grzybami. Mogłabym tak jeszcze wymieniać dłuuuuugo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
flynn Re: Jakie jest Wasze ulubione danie? 13.08.03, 19:33 najbardziej - cukinia smażona na oliwie z czosnkiem i oregano - pyszne na ciepło i zimno. można dodać też do tego żółtko rozbełtane w śmietance 12%, podgrzać bez zagotowania i jest pyszny sos do makaronu. i jeszcze gratin z ziemniaków. a z deserów - pudding czekoladowy z Łowicza, tort Black Forrest oraz tiramisu - te dwa ostatnie najlepiej w kawiarni Europejska w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wini3 Re: Jakie jest Wasze ulubione danie? IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.03, 19:40 To samo co Hania i jeszcze sztufada , zrazy z kaszą gryczaną, mizeria i tort orzechowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania :o) Re: Jakie jest Wasze ulubione danie? IP: *.virnxx1.adsl.tele.dk 13.08.03, 19:43 ostatni to SUSHI SUSHI SUSHI SASHIMI Odpowiedz Link Zgłoś
momi Re: Jakie jest Wasze ulubione danie? 13.08.03, 22:27 Wiedziałam że prawie nikt nie ograniczy się do jednej potrawy :-) Ja mam dużo ulubionych w poszczególnych porach roku: zima: żurek spaghetti carbonara i w ogóle makarony z sosami pierś indyka w sosie pomidorowo-paprykowym+kasza jęczmienna gulasz wegierski lub równie ostre chilli con carne(byle rozgrzewało:) zupa z soczewicy placki ziemniaczane naleśniki z jabłkami lato:cukinia, pomidory, bakłażany(wszystko z nich), sałatka grecka, caprese, taboulleh, tzatziki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brookie Re: Jakie jest Wasze ulubione danie? IP: *.tnt1.per1.da.uu.net 14.08.03, 07:33 Z polskich dan najbardziej lubie placki ziemniaczane, pierogi, barszcz czerwony, bigos, sledzie pod rozna postacia. Z wloskich- malze w sosie chilli Z japonskich- tempure, sushimi Z chinskich- owoce morza w roznych sosach a szczegolnie kraba chilli Odpowiedz Link Zgłoś