Dodaj do ulubionych

Jakie jest Wasze ulubione danie?

13.08.03, 11:13
Ja mam ich setki, ale np uwielbiam paelle, i risotta pod prawie kazda
postacia, chili con carne i potrawy ze szpinaku.
Obserwuj wątek
    • Gość: Elina Re: Jakie jest Wasze ulubione danie? IP: 217.153.14.* 13.08.03, 11:21
      Ja o każdej porze dnia i nocy mogłabym jeść placki ziemniaczane po cygańsku (na
      bazie fixu Knorra) (wiem, wiem, że nie powinnam tych "proszków" jeść, ale jakoś
      placków z Fixem nie mogę sobie odmówić) :) :) :) Kiedyś mój mąż musiał wstać o
      3 w nocy i przygotować mi porcję, bo usnąć nie mogłam :) ;) do rana już nie
      zasnęliśmy :)
      • ariel23 Re: Jakie jest Wasze ulubione danie? 13.08.03, 11:22
        Ja zapomnialam dodac, ze uwielbiam tez zurek. I tez bym go mogla jesc non stop.
    • Gość: Elina Re: Jakie jest Wasze ulubione danie? IP: 217.153.14.* 13.08.03, 11:25
      ...i ciasto marchewkowe, wychodzi nawet jak się nie postaram :)
    • inika Ser żółty 13.08.03, 11:40
      Chyba nikt nie potrafi się ograniczyć do jednego ulubionego dania. Bo co to
      znaczy ulubione danie? Takie, które można jeść non stop przez dwa tygodnie, bez
      urozmaiceń? ;) I nadal je lubić? ;) Już wolalabym w jednej sukience chodzić. ;)
      Ale jest rzecz, bez której nie wyobrażam sobie życia - żółty ser (ogólnie).
    • quba Re: Jakie jest Wasze ulubione danie? 13.08.03, 12:37
      barszcz czerwony na kwasie z ogórków małosolnych
    • Gość: kaska Re: Jakie jest Wasze ulubione danie? IP: *.tele2.pl 13.08.03, 13:35
      ozorki
      baklazany zapieczone z sosem pomidorowym i serami plesniowymi
      • Gość: Anita Re: Jakie jest Wasze ulubione danie? IP: hpcache:* 13.08.03, 13:59
        Ziemniaczki pieczone w każdej postaci: frytki, chipsy itp.
        • agus7 Re: Jakie jest Wasze ulubione danie? 13.08.03, 15:35
          sałatka grecka i ogórki kiszone :)
          zupa pomidorowa z lanymi kluskami w wykonaniu mojej mamy...
          nie da sie tak jednego! :)
    • hania_76 Re: Jakie jest Wasze ulubione danie? 13.08.03, 16:59
      Placki ziemniaczane, jaja faszerowane, smażona flądra albo halibut, owoce morza
      w każdej postaci, zupa pomidorowa, barszcz z uszkami, pierogi ruskie, paella,
      szpinak w każdej postaci, bakłażan w każdej postaci, cukinia w każdej postaci,
      foie gras, pasty i risotta, bigos, śledzie w oleju z cebulką, kulebiak z
      kapustą i z grzybami. Mogłabym tak jeszcze wymieniać dłuuuuugo :-)
      • flynn Re: Jakie jest Wasze ulubione danie? 13.08.03, 19:33
        najbardziej - cukinia smażona na oliwie z czosnkiem i oregano - pyszne na
        ciepło i zimno. można dodać też do tego żółtko rozbełtane w śmietance 12%,
        podgrzać bez zagotowania i jest pyszny sos do makaronu. i jeszcze gratin z
        ziemniaków. a z deserów - pudding czekoladowy z Łowicza, tort Black Forrest
        oraz tiramisu - te dwa ostatnie najlepiej w kawiarni Europejska w Krakowie.
      • Gość: wini3 Re: Jakie jest Wasze ulubione danie? IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.03, 19:40
        To samo co Hania i jeszcze sztufada , zrazy z kaszą gryczaną, mizeria i tort
        orzechowy.
    • Gość: hania :o) Re: Jakie jest Wasze ulubione danie? IP: *.virnxx1.adsl.tele.dk 13.08.03, 19:43
      ostatni to SUSHI SUSHI SUSHI SASHIMI
    • momi Re: Jakie jest Wasze ulubione danie? 13.08.03, 22:27
      Wiedziałam że prawie nikt nie ograniczy się do jednej potrawy :-) Ja mam dużo
      ulubionych w poszczególnych porach roku:

zima:
      żurek
      spaghetti carbonara i w ogóle makarony z sosami
      pierś indyka w sosie pomidorowo-paprykowym+kasza jęczmienna
      gulasz wegierski lub równie ostre chilli con carne(byle rozgrzewało:)
      zupa z soczewicy
      placki ziemniaczane
      naleśniki z jabłkami

lato:cukinia, pomidory, bakłażany(wszystko z nich), sałatka grecka, caprese,
      taboulleh, tzatziki
      • Gość: brookie Re: Jakie jest Wasze ulubione danie? IP: *.tnt1.per1.da.uu.net 14.08.03, 07:33
        Z polskich dan najbardziej lubie placki ziemniaczane, pierogi, barszcz
        czerwony, bigos, sledzie pod rozna postacia.
        Z wloskich- malze w sosie chilli
        Z japonskich- tempure, sushimi
        Z chinskich- owoce morza w roznych sosach a szczegolnie kraba chilli
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka